Προς νέο ρεκόρ τα ελληνικά ομόλογα

Προς νέο ρεκόρ τα ελληνικά ομόλογα

Πλώρη για νέα ιστορικά χαμηλά φαίνεται πως έχουν βάλει τα οι αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων με το 10ετές να βρίσκεται στο 1,19% και το 5ετές στο 0,49% καθώς η συμμετοχή της χώρας στο QE Πανδημίας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας διαμορφώνει μία νέα δυναμική, τη στιγμή που η ελληνική οικονομία προσπαθεί να επιστρέψει σε φυσιολογικούς ρυθμούς δραστηριότητας.

Με την ΕΚΤ να συνεχίζει - όπως όλα δείχνουν – τις αγορές ελληνικών τίτλων, η απόδοση του 10ετούς υποχωρεί σε ποσοστό 6,85% στις συναλλαγές της Δευτέρας και του 5ετούς σε ποσοστό 5,59%. Ισχυρή πτώση σημειώνεται και στις αποδόσεις των υπόλοιπων τίτλων, με το 15ετές στο 1,40% και το 20ετές στο 1,515%.

Μία ακόμη αξιοσημείωτη εξέλιξη είναι ότι τα ελληνικά ομόλογα δείχνουν να απομακρύνονται από τα ιταλικά, αντικατοπτρίζοντας την αλλαγή που παρατηρείται στην επενδυτική εμπιστοσύνη προς τη χώρα μας. Η απόδοση του ιταλικού 10ετούς διαμορφώνεται σήμερα στο 1,376% και του 5ετούς στο 0,821%.