7ος χρόνος, ημέρα 2150η
Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021

Premia Properties: Νέα εποχή ανάπτυξης μετά την υπερκάλυψη της ΑΜΚ

Premia Properties: Νέα εποχή ανάπτυξης μετά την υπερκάλυψη της ΑΜΚ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Premia Properties, συνολικής αξίας 75 εκατ. ευρώ, εν μέρει με εισφορά σε είδος και εν μέρει με καταβολή μετρητών, με την έκδοση συνολικά 52.083.331 νέων μετοχών σε τιμή διάθεσης 1,44 ευρώ ανά νέα μετοχή.

Ειδικότερα, 27,5 εκατ. ευρώ καλύφθηκαν με εισφορές σε είδος. Οι υπόλοιπες νέες μετοχές ποσού 47,5 εκατ. ευρώ διατέθηκαν σε ειδικούς και ιδιώτες επενδυτές με καταβολή μετρητών μέσω δημόσιας προσφοράς στην Ελλάδα και μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Στο τμήμα της συνδυασμένης προσφοράς που αφορούσε την καταβολή μετρητών, σημειώθηκε υπερκάλυψη κατά 1,36 φορές.

Μετά την ΑΜΚ τα ποσοστά των βασικών μετόχων διαμορφώθηκαν ως εξής: Sterner Stenhus Greece AB 40,87%, Νequiter Invest AB 10,70%, ΝΟΕ Μεταλλικαί Κατασκευαί ΑΕ 7,86% και Elias Tsiklos Holdings (συνδεδεμένη εταιρεία με τη ΝΟΕ) 1,95%. Το συνολικό ποσοστό του επενδυτικού κοινού (<5%) ανέρχεται σε 21,4%.

Σημειώνεται ότι στο μετοχικό σχήμα της Premia Properties, εισήλθε μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης η Fastighets AB Balder, αποκτώντας μερίδιο 17,22%. Η Balder, με έδρα τη Σουηδία είναι εισηγμένη εταιρεία ακινήτων με κεφαλαιοποίηση που ανέρχεται σήμερα σε περίπου 11 δισ. ευρώ και έχει παρουσία σε Σουηδία, Δανία, Φινλανδία, Νορβηγία, Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Όπως υπογραμμίζει η εισηγμένη, έπειτα από την επιτυχημένη ολοκλήρωση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, η Premia Properties διαθέτει όλα τα εχέγγυα για μία ακόμα πιο δυναμική αναπτυξιακή πορεία υλοποιώντας όλους τους φιλόδοξους στόχους της.

Συγκεκριμένα, μέσω της εισφοράς σε είδος ενισχύει σημαντικά το χαρτοφυλάκιο των ακινήτων της καθώς και την κεφαλαιακή της βάση. Πλέον, διαθέτει 16 ακίνητα συν 10 ακίνητα κοινωνικού χαρακτήρα (σχολεία) μέσω σύμβασης ΣΔΙΤ, συνολικής επιφάνειας 216.000 τ.μ. ενώ η αξία του χαρτοφυλακίου ακινήτων διαμορφώνεται στο επίπεδο των 170 εκατ. ευρώ περίπου.

Ταυτόχρονα, μέσω της καταβολής μετρητών η Premia Properties έχει στη διάθεσή της κεφάλαια ύψους περίπου 46,0 εκατ. ευρώ τα οποία προορίζονται αποκλειστικά για τη χρηματοδότηση της περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Premia Properties και βασικός μέτοχος της Sterner Stenhus Holding κ. Ηλίας Γεωργιάδης δήλωσε:

«Ολοκληρώσαμε με επιτυχία την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Premia Properties, ένα φιλόδοξο εγχείρημα, και αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Θέλω να ευχαριστήσω τον μεγάλο αριθμό Ελλήνων και ξένων επενδυτών που μας τίμησε με τη συμμετοχή του, δίνοντας μία ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης στο όραμα, τους στόχους και τη διοίκηση της εταιρείας μας. Θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό ούτως ώστε να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης και των προσδοκιών των επενδυτών μας.

Ταυτόχρονα, τα κεφάλαια που συγκεντρώσαμε, διασφαλίζουν την απρόσκοπτη υλοποίηση του μακροπρόθεσμου στρατηγικού σχεδιασμού της Premia Properties. Σε συνδυασμό μάλιστα με τις εξαιρετικές προοπτικές του κλάδου ανάπτυξης και διαχείρισης ακινήτων στην Ελλάδα, κάτι που επιβεβαιώνεται και από την είσοδο ενός γίγαντα στο χώρο των ακινήτων όπως Fastighets AB Balder, είμαστε αισιόδοξοι και έτοιμοι να πρωταγωνιστήσουμε στον κλάδο του real-estate.»