Plaid: Σχεδιάζει προσλήψεις στην Ευρώπη, παρά την ακύρωση της συμφωνίας με τη Visa

Plaid: Σχεδιάζει προσλήψεις στην Ευρώπη, παρά την ακύρωση της συμφωνίας με τη Visa

Η start-up χρηματοοικονομικής τεχνολογίας Plaid σχεδιάζει να υπερδιπλασιάσει το εργατικό δυναμικό της στην Ευρώπη φέτος, παρά το γεγονός ότι η συμφωνία εξαγοράς της από τη Visa ακυρώθηκε από τις αμερικανικές αρχές ανταγωνισμού.

Η εταιρεία ελπίζει να κεφαλαιοποιήσει τη στροφή των καταναλωτών προς τις διαδικτυακές τραπεζικές υπηρεσίες στον απόηχο της πανδημίας.

Η Plaid είναι μέρος της νέας, αναδυόμενης τάσης της λεγόμενης «ανοιχτής τραπεζικής», που επιτρέπει στους καταναλωτές να χρησιμοποιούν χρηματοοικονομικές εφαρμογές μέσω ενός και μόνο τραπεζικού λογαριασμού.

Η εταιρεία απασχολεί προς το παρόν 40 άτομα στα γραφεία της στο Λονδίνο και το Άμστερνταμ, και άλλα 10 άτομα που εργάζονται από τις ΗΠΑ για τις διεθνείς δραστηριότητες της Plaid. Έως το τέλος του 2021, η εταιρεία σκοπεύει να αυξήσει τον αριθμό των Ευρωπαίων εργαζομένων σε 100.

Η Plaid δραστηριοποιείται στις ΗΠΑ, την Βρετανία, τον Καναδά, την Ιρλανδία, την Ισπανία, τη Γαλλία και την Ολλανδία. Η περαιτέρω επέκταση στην Ευρώπη βρίσκεται «σαφώς στα σχέδια» της εταιρείας, δήλωσε στο CNBC ο επικεφαλής του διεθνούς τμήματος της εταιρείας.