Παρέμεινε αδύναμος ο PMI στην ευρωζώνη το Μάρτιο

Παρέμεινε αδύναμος ο PMI στην ευρωζώνη το Μάρτιο

Τη μεγαλύτερη μείωση από το Μάρτιο του 2009 εμφάνισαν οι τιμές των εργοστασίων της Ευρωζώνης, ως ένδειξη πως οι αδύναμες πληθωρικές πιέσεις ενδέχεται να επηρεάζουν την ικανότητα των επιχειρήσεων να χρεώνουν περισσότερο παρά το γεγονός πως η βιομηχανία επεκτείνεται. 

Όπως ανακοίνωσε η Markit Economics, ο δείκτης υπεύθυνων προμηθειών (PMI) για τον τομέα μεταποίησης αυξήθηκε στις 51,6 μονάδες από τις 51,2 τον Φεβρουάριο. Αν και το μέγεθος είναι μεγαλύτερο από την αρχική εκτίμηση των 51,4 μονάδων, αυτό το τρίμηνο εξακολουθεί να είναι το πιο αδύναμο σε ένα χρόνο.

«Οι υπεύθυνοι χάραξης της πολιτικής θα ανησυχούν για την περαιτέρω εντατικοποίηση των αποπληθωριστικών πιέσεων στον τομέα της μεταποιητικής δραστηριότητας», δήλωσε ο οικονομολόγος της Markit, Chris Williamson. «Οι αποπληθωριστικές πιέσεις είναι ιδιαίτερα εμφανείς στον ''πυρήνα'', με τις τιμές να υποχωρούν καθώς η Γερμανία παραμένει στάσιμη για δεύτερο συνεχή μήνα και η Γαλλία επιστρέφει σε μείωση για πρώτη φορά από τον περασμένο Αύγουστο».

Στη Γερμανία, ο δείκτης αυξήθηκε στις 50,7 μονάδες από την πρώτη εκτίμηση που ήταν στις 50,4, ενώ ο δείκτης για τη Γαλλία κυμάνθηκε στις 49,6 μονάδες.