ΟΤΕ: Ενισχυμένα τα κέρδη το 2018

ΟΤΕ: Ενισχυμένα τα κέρδη το 2018

Αυξημένα καθαρά κέρδη και αμετάβλητο κύκλο εργασιών εμφάνισε ο όμιλος ΟΤΕ στο σύνολο της χρήσης του 2018, ανακοινώνοντας πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών, με στόχο τα 129 εκατ. ευρώ για το 2019, και προτείνοντας μέρισμα 0,46 ευρώ ανά μετοχή. 

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Mιχάλης Τσαμάζ, ανέφερε: «Είμαι ικανοποιημένος με όσα πετύχαμε το 2018. Διατηρήσαμε τα έσοδά μας σταθερά και ενισχύσαμε την κερδοφορία μας. Επενδύσαμε στο μέλλον και στις υπηρεσίες που θέλουν οι πελάτες μας, ενώ παράλληλα ενισχύσαμε τις ταμειακές μας ροές τηρώντας τις υποσχέσεις μας στις αγορές. Στην Ελλάδα, τα ετήσια έσοδα και το EBITDA αυξήθηκαν κατά 1,5% και 4,0%
αντίστοιχα, χάρη στην ενίσχυση των επιδόσεών μας σε βασικούς τομείς της λειτουργίας μας: στις υπηρεσίες ευρυζωνικότητας και οπτικής ίνας, στη συνδρομητική τηλεόραση, στην κίνηση δεδομένων κινητής, στη διείσδυση του mobile app, καθώς και στη διαχείριση του κόστους. Τα αποτελέσματα στη Ρουμανία αντικατοπτρίζουν έκτακτες προβλέψεις και μέτρα που ελήφθησαν για την επαναφορά της εταιρείας σε σταθερή πορεία».

Ο κ. Τσαμάζ πρόσθεσε: «Τον προηγούμενο μήνα, ανακοινώσαμε την επίτευξη συμφωνίας για την πώληση της Telekom Albania, τα καθαρά έσοδα από την οποία θα διανεμηθούν στους μετόχους μας. Επενδύουμε σε νέες ευκαιρίες ανάπτυξης στην Ελλάδα που θα ενισχύσουν τις επιδόσεις μας σε επίπεδο έτους, και παράλληλα αναμένουμε σημαντική βελτίωση των ελεύθερων ταμειακών ροών το 2019. Σε αυτή τη βάση, και σύμφωνα με την πολιτική μας, εκτιμούμε ότι και το 2019 θα είμαστε αρκετά ισχυροί ώστε να ανταμείψουμε τους μετόχους μας για την εμπιστοσύνη τους». 

Μέρισμα
Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΤΕ θα προτείνει στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της 12 Ιουνίου 2019, τη διανομή μερίσματος ύψους €0,46 ανά μετοχή, έναντι €0,35 ανά μετοχή που διανεμήθηκε πέρυσι. Η σχετική πληρωμή μερίσματος των €220,8 εκατ., ευθυγραμμίζεται με την Πολιτική Αμοιβών των Μετόχων του ΟΤΕ που υιοθετήθηκε στις αρχές του 2018, διαθέτοντας το 63% των παραγόμενων ταμειακών ροών του έτους στο μέρισμα.

Πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών 
Στο πλαίσιο της εγκεκριμένης Πολιτικής Αμοιβών των Μετόχων, ο ΟΤΕ θα διαθέσει το υπόλοιπο των ελεύθερων παραγόμενων ταμειακών ροών που αναμένεται να δημιουργήσει το 2019 στη διανομή μερίσματος και στο πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών με σκοπό την ακύρωσή τους. Το ποσό που θα διατεθεί για την εξαγορά των ιδίων μετοχών θα κυμανθεί εντός πλαισίου της τάξης του 5% του ποσού στόχου των €129,2 εκατ.

Πώληση της Telecom Albania 
Στις 16 Ιανουαρίου, ο ΟΤΕ ανακοίνωσε ότι έχει συνάψει συμφωνία πώλησης του συνόλου της συμμετοχής του στην Telekom Albania σε κοινοπραξία επενδυτών έναντι συνολικού τιμήματος €50 εκατ. Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τον Απρίλιο του 2019. Τα καθαρά έσοδα από αυτήν την πώληση, μετά την αφαίρεση τυχόν μετρητών, εξόδων και άλλων προσαρμογών θα διανεμηθούν στους μετόχους του ΟΤΕ.

Δείτε εδώ αναλυτικά τα αποτελέσματα του ομίλου ΟΤΕ.