Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019, 18:05
Τελευταία ενημέρωση: 18:13

-A +A

Ο Μιχάλης Αργυρού νέος πρόεδρος του ΣΟΕ

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019, 18:05
Τελευταία ενημέρωση: 18:13
Ο Μιχάλης Αργυρού νέος πρόεδρος του ΣΟΕ
-A +A

Καθήκοντα πρόεδρου του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ) στο υπουργείο Οικονομικών ανέλαβε από σήμερα ο Μιχάλης Αργυρού, ο οποίος και θα εκπροσωπεί την Ελλάδα στο Euro Working Group.

Ο κ. Αργυρού γεννήθηκε στη Λευκωσία, είναι απόφοιτος του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ), και κάτοχος μεταπτυχιακού και διδακτορικού τίτλου σπουδών στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (Queen Mary ). Είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Οικονομικών στο Cardiff Business School, Cardiff University και πρόσφατα εκλέχθηκε τακτικός καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι η διεθνής μακροοικονομία/διεθνείς νομισματικές σχέσεις. 

Την ίδια στιγμή, στο υπουργείο Οικονομικών συνεχίζονται οι διεργασίες με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, να έχει σειρά συναντήσεων εν όψει της σύσκεψης το Σάββατο με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου για το φορολογικό νομοσχέδιο και τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Ειδικότερα, ο Χρ. Σταϊκούρας θα συναντηθεί αύριο με τους υφυπουργούς Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο και Θόδωρο Σκυλακάκη, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα θα συνομιλήσει, στο περιθώριο του συνεδρίου του Economist, με τους εκπροσώπους των θεσμών και τον επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ.

Επίσης, ο υπ. Οικονομικών είχε χτες τηλεφωνική επικοινωνία με τον επίτροπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Πιέρ Μοσκοβισί.

Σήμερα, ο κ. Σταϊκούρας είχε επαφές με τον επικεφαλής της ΑΑΔΕ Γιώργο Πιτσιλή, τον επικεφαλής της Ειδικής Γραμματείας Ιδιωτικού Χρέους Φώτη Κουρμούση, στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, καθώς και γενικούς διευθυντές του υπουργείου, με αντικείμενο τα έσοδα και τη ρύθμιση των 120 δόσεων.

 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα