7ος χρόνος, ημέρα 2154η
Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2021

ΝortonLifeLock: Εξαγοράζει την Avast για πάνω από 8 δισ. δολάρια

ΝortonLifeLock: Εξαγοράζει την Avast για πάνω από 8 δισ. δολάρια
Shutterstock

Η NortonLifeLock πρόκειται να εξαγοράσει την Avast σε μια συμφωνία αξίας έως και 8,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, δίνοντας στην αμερικανική εταιρεία κυβερνοασφάλειας πρόσβαση σε μία από τις μεγαλύτερες βάσεις πελατών στον κλάδο.

Οι μέτοχοι της Avast θα λάβουν μετρητά και μετοχές, σε μια συμφωνία που εκτιμάται σε 8,1 δισεκατομμύρια δολάρια έως 8,6 δισεκατομμύρια δολάρια, ανέφεραν οι εταιρείες την Τρίτη σε ανακοίνωσή τους. Μόλις ολοκληρωθεί η συγχώνευση, ο Διευθύνων Σύμβουλος της NortonLifeLock θα παραμείνει CEO και η εταιρεία θα έχει διπλή έδρα στην Αριζόνα και την Πράγα. Ο διευθύνων σύμβουλος της Avast θα γίνει πρόεδρος και θα γίνει μέλος του διοικητικού συμβουλίου, ανέφεραν οι εταιρείες.

Περίπου 1.000 θέσεις εργασίας, ή έως και 25%, στη συνδυασμένη εταιρεία κινδυνεύουν λόγω επικαλύψεων ευθύνης, δήλωσε η NortonLifeLock.

Η συμφωνία θα επεκτείνει σε πολύ μεγάλο βαθμό την πελατειακή βάση για την NortonLifeLock, η οποία ήταν γνωστή ως Symantec Corp. προτού πουλήσει τις επιχειρήσεις ασφάλειας επιχειρήσεων στην Broadcom Inc. το 2019 έναντι 10,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η Avast με έδρα την Πράγα έχει 435 εκατομμύρια συνδρομητές «freemium», προσελκύει τους πελάτες σε ένα δωρεάν, βασικό προϊόν και προσπαθεί να τους μετατρέψει σε χρήστες που πληρώνουν με πιο προηγμένο λογισμικό.