Nestle: Πουλά τις επιχειρήσεις εμφιαλωμένων νερών Βόρειας Αμερικής

Nestle: Πουλά τις επιχειρήσεις εμφιαλωμένων νερών Βόρειας Αμερικής

Η Nestle δήλωσε ότι θα πουλήσει την Pure Life και μερικές άλλες μάρκες νερού της Βόρειας Αμερικής σε δύο ιδιωτικές εταιρείες μετοχών έναντι 4,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων. 

Η πώληση, στους One Rock Capital Partners και Metropoulos & Co, περιλαμβάνει μάρκες όπως η Poland Spring, Deer Park, Ozarka, Ice Mountain, Zephyrhills, Arrowhead και Splash, καθώς και η υπηρεσία παράδοσης ποτών  ReadyRefresh.

Οι μάρκες Perrier, S.Pellegrino και Acqua Panna, οι οποίες συνέβαλαν στην ανάκαμψη των πωλήσεων νερού στη Βόρεια Αμερική της Nestle το τρίτο τρίμηνο, δεν αποτελούν μέρος της συμφωνίας πώλησης, ανέφερε η εταιρεία.

«Αυτή η πώληση μας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε μια πιο εστιασμένη επιχείρηση γύρω από τις διεθνείς μάρκες premium, τα τοπικά φυσικά μεταλλικά νερά και τα υψηλής ποιότητας προϊόντα υγιεινής ενυδάτωσης», δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο Διευθύνων Σύμβουλος Μαρκ Σνάιντερ.

Η One Rock με έδρα τη Νέα Υόρκη δήλωσε ότι ο Ντιν Μετρόπουλος, ιδρυτής της Metropoulos & Co, θα γίνει πρόεδρος και προσωρινός διευθύνων σύμβουλος της Nestle Waters North America μετά τη λήξη της συμφωνίας.

Το τμήμα Nestle Waters North America απασχολεί περίπου 7.000 υπαλλήλους στις Ηνωμένες Πολιτείες και περισσότερους από 230 στον Καναδά, σύμφωνα με την One Rock.