ΓΔ: 894,70 -1,34 (-0,15 %)

Τζίρος: 88,59 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2019η
Τετάρτη, 12 Μαΐου 2021

ΓΔ: 894,70 -1,34 (-0,15 %)

Τζίρος: 88,59 εκατ. €   RT

Mηδενικό ισοζύγιο άνθρακα για την ΕΥ

Mηδενικό ισοζύγιο άνθρακα για την ΕΥ

Η ΕΥ (Ernst & Young) Global Limited υλοποίησε τον στόχο που είχε θέσει στο πλαίσιο των εργασιών του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, τον Ιανουάριο του 2020, για μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα μέχρι το τέλος του προηγούμενου έτους.

Κατά το 2020, το αποτύπωμα άνθρακα της ΕΥ μειώθηκε δραματικά. Εκτός από τις περιορισμένες πτήσεις που πραγματοποίησαν τα στελέχη της εταιρείας λόγω του COVID-19, η μείωση προήλθε και από μια σειρά πρωτοβουλιών, όπως η ελάττωση κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας από τα επιμέρους γραφεία του οργανισμού, αλλά και η αύξηση ποσοστού χρήσης ενέργειας που προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές. Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι η ΕΥ σε παγκόσμιο επίπεδο, εφεξής θα αφαιρεί ή θα αντισταθμίζει εκπομπές άνθρακα ισοδύναμες με το ετήσιο συνολικό της αποτύπωμα.

Επιπλέον, στην επίτευξη του φιλόδοξου αυτού στόχου συνέβαλε και η συνεργασία με τον "Profit-for-Purpose" οργανισμό South Pole, ο οποίος επενδύει σε λύσεις βασισμένες στη φύση και τεχνολογίες που αφαιρούν ή αντισταθμίζουν τις εκπομπές άνθρακα. Μεταξύ των επενδύσεων της ΕΥ μέσω της South Pole, περιλαμβάνονται:

- Η προστασία του δασικού οικοσυστήματος Kariba στη Ζιμπάμπουε, έκταση που υπερβαίνει τα 7.800 τετραγωνικά χιλιόμετρα, η οποία ετησίως αποτρέπει την εκπομπή περισσότερων από 3,5 εκατ. τόνων διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα.

- Η αποκατάσταση του δασικού οικοσυστήματος Guanaré στην Ουρουγουάη μέσω της αναδάσωσης βοσκοτόπων για τη βελτίωση της ποιότητας του εδάφους και της βιοποικιλότητας.

Η ΕΥ παγκοσμίως, έχει επενδύσει, επίσης, στην αιολική, ηλιακή και υδροηλεκτρική ενέργεια, στον ποταμό Renun στη Βόρειο Σουμάτρα της Ινδονησίας, και στο αιολικό πάρκο Koru στην Τουρκία.