Lufthansa: Το σχέδιο διάσωσης θα πρέπει να σώσει και τις θέσεις εργασίας

Lufthansa: Το σχέδιο διάσωσης θα πρέπει να σώσει και τις θέσεις εργασίας

Το σωματείο πληρωμάτων καμπίνας της γεμανικής αεροπορικής εταιρείας Lufthansa ζήτησε σήμερα από το Βερολίνο να περιλάβει στο πακέτο διάσωσης που προτείνεται για την εταιρεία και μέτρα που θα διαφυλάσσουν τις θέσεις εργασίας.

Στη δήλωσή του, το σωματείο χαρακτηρίζει “λυπηρό” το γεγονός ότι οι διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση δεν φαίνονται να περιλαμβάνουν διατάξεις σχετικά με τη διατήρηση των θέσεων εργασίας του γερμανικού αερομεταφορέα που χάνει διαρκώς χρήματα καθώς η πανδημία κρατάει τον στόλο του στο έδαφος.

Η Lufthansa βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση για ένα πακέτο διάσωσης 9 δισ. ευρώ που θα παραχωρεί μερίδιο 20% της εταιρείας στο γερμανικό κράτος. “Θα θέλαμε πραγματικά η κυβέρνηση, δίνοντας χρήματα για να στηρίξει τη Lufthansa, να στηρίξει και τους εργαζόμενους”, δήλωσε στο Reuters ο εκπρόσωπος του σωματείου. 

Τα μέλη του σωματείου δηλώνουν έτοιμα να δεχτούν στερήσεις, μόνο όμως αν οι θέσεις εργασίας μπορούν να διατηρηθούν στο πλαίσιο ενός διαφορετικού μοντέλου λειτουργίας που θα καλύπτει και κοινωνικές πτυχές.

Αφού καταθέσει την τελική του προσφορά το Βερολίνο, η διοίκηση και το εποπτικό συμβούλιο της Lufthansa θα πρέπει να εγκρίνουν τη συμφωνία.