ΓΔ: 898,63 -6,68 (-0,74 %)

Τζίρος: 98,36 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1994η
Σάββατο, 17 Απριλίου 2021

ΓΔ: 898,63 -6,68 (-0,74 %)

Τζίρος: 98,36 εκατ. €   RT

La Repubblica: Η νέα Alitalia θα ξεκινήσει με 45 αεροσκάφη και 1 δισ. κρατική ενίσχυση

La Repubblica: Η νέα Alitalia θα ξεκινήσει με 45 αεροσκάφη και 1 δισ.  κρατική ενίσχυση
Davide Calabresi / Shutterstock.com

Η ανανεωμένη Alitalia θα ξεκινήσει με στόλο 45 αεροσκαφών, 4.500 υπαλλήλους και 1 δισ. ευρώ ως κρατική οικονομική ενίσχυση, έναντι των 3 δισ. που είχαν εκτιμηθεί αρχικά, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα La Repubblica.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο νέος πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι συναντήθηκε με τους υπουργούς Μεταφορών, Οικονομίας, Βιομηχανίας και Εργασίας χθες και πίεσε για ταχεία επίλυση του θέματος.

Υπό τον προκάτοχο του Ντράγκι, Τζουζέπε Κόντε, η Ρώμη επρόκειτο να διαθέσει αρχικά 3 δισ. ευρώ για μια νέα αεροπορική εταιρεία, με επωνυμία ITA, στη θέση της Alitalia, η οποία βρίσκεται υπό κρατική διορισμένη διοίκηση από τότε που κήρυξε πτώχευση το 2017.

Σύμφωνα με την La Repubblica, η νέα εταιρεία θα αποκτήσει όλες τις δραστηριότητες της αεροπορικής εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων των αεροσκαφών και των υπαλλήλων και θα ξεκινήσει τις δραστηριότητες της πριν από τα τέλη του Απριλίου, έτσι ώστε να επωφεληθεί από την επερχόμενη θερινή περίοδο. Από την πλευρά της, η εφημερίδα Il Sole 24 Ore θέτει ως πιθανή ημερομηνία εκκίνησης τη 1η Ιουνίου.

Επιπλέον, σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Il Giornale, η ITA πιθανολογείται να ξεκινήσει με 43-45 αεροσκάφη, 2.500-3.000 υπαλλήλους, και 1-2 δισ. ευρώ ως κρατική οικονομική ενίσχυση.

Ωστόσο, καθώς ο αερομεταφορέας υποστηρίζεται από το ιταλικό κράτος απαιτείται η έγκριση της ΕΕ, η οποία είχε ζητήσει ανοικτή προσφορά των περιουσιακών στοιχείων της Alitalia καθώς και να εγκαταλείψει το παλιό εμπορικό σήμα της Alitalia και ορισμένες από τις θέσεις τις στα αεροδρόμια.

Η ιταλική κυβέρνηση, που την περασμένη εβδομάδα δήλωσε ότι ήθελε να συνεχίσει την κρατικοποίηση του αερομεταφορέα, πρόκειται να συναντηθεί με αξιωματούχους της ΕΕ στις Βρυξέλλες την Παρασκευή.

Πηγή: Reuters