Kaizen Gaming: Με φορητές ΜΕΘ αξίας 500 χιλ. ευρώ στηρίζει το Εθνικό Σύστημα Υγείας

Kaizen Gaming: Με φορητές ΜΕΘ αξίας 500 χιλ. ευρώ στηρίζει το Εθνικό Σύστημα Υγείας

Συνεχίζοντας τις στοχευμένες δράσεις της που εναρμονίζονται με τη φιλοσοφία της εταιρείας που έχει επίκεντρο τον άνθρωπο και την κοινωνία, η Kaizen Gaming (γνωστή για τα brands της Stoiximan και Betano) κινητοποιείται άμεσα για δεύτερη φορά, εισάγοντας μια σημαντική καινοτομία για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος Covid-19.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία, μετά την προσφορά των 250.000 χειρουργικών μασκών στο πρώτο κύμα του Covid-19 την περασμένη άνοιξη, στηρίζει ξανά το Εθνικό Σύστημα Υγείας με απαραίτητο εξοπλισμό ύψους αξίας 500.000 ευρώ.

Με την έναρξη της υγειονομικής κρίσης τον περασμένο Μάρτιο, η Kaizen Gaming ήταν από τις πρώτες εταιρείες που κινητοποιήθηκαν για τη στήριξη των αναγκών του Εθνικού Συστήματος Υγείας τροφοδοτώντας το με 250.000 προστατευτικές χειρουργικές μάσκες, σε μια περίοδο που η παγκόσμια ζήτησή τους είχε ξεπεράσει κάθε δυνατότητα προσφοράς.

Σήμερα, στο δεύτερο κύμα του κορωνοϊού που αντιμετωπίζει η χώρα μας, η απειλή εμφανίζεται αρκετά πιο ισχυρή. Έτσι, στην προσπάθεια που καταβάλει το Υπουργείο Υγείας για την ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας απέναντι σε αυτή την απειλή, η Kaizen Gaming κινητοποιήθηκε άμεσα δωρίζοντας 500.000 ευρώ για την αγορά έξι Φορητών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας που θα συνεισφέρουν ουσιαστικά στις ανάγκες των επόμενων μηνών.

Η καινοτόμα αυτή λύση υιοθετήθηκε και σε άλλες χώρες με υψηλότερα ποσοστά κρουσμάτων και αποτελεί μια ευέλικτη λύση για τις τρέχουσες αλλά και τις μελλοντικές ανάγκες σε ΜΕΘ στην Ελλάδα. Οι φορητές ΜΕΘ θα παραδοθούν στο ΕΣΥ μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Ο Υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας σημείωσε χαρακτηριστικά για την πρωτοβουλία της Kaizen Gaming, «Από την πρώτη στιγμή, ο ιδιωτικός τομέας στηρίζει μέσω δωρεών τις προσπάθειες της Κυβέρνησης για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Ευχαριστώ την Kaizen Gaming - Stoiximan που για δεύτερη φορά ανταποκρίθηκε στις αυξημένες ανάγκες του ΕΣΥ, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση της μεγάλης κρίσης Δημόσιας Υγείας που βιώνουμε».

Από την πλευρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Kaizen Gaming κ. Γιώργος Δασκαλάκης δήλωσε:

«Όσο πιο δύσκολα γίνονται τα πράγματα, τόσο πιο αυτονόητη θεωρούμε τη συμμετοχή μας στην εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση αυτής της κρίσης. Νιώθουμε την υποχρέωση να μοιραστούμε τις δυνάμεις μας για το κοινό καλό και είναι σαφές ότι ο καθένας από εμάς οφείλει να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί, ώστε να στηρίξει τόσο τους ήρωες που εργάζονται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας όσο φυσικά και τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους 800 συναδέλφους μου στην Kaizen που σε αυτή την τόσο δύσκολη για όλους μας περίοδο, δουλεύοντας σκληρά, στη συντριπτική τους πλειοψηφία με τηλεργασία, έκαναν τη σημερινή μας κίνηση εφικτή. Πρόθεση μας είναι να συνεχίσουμε να είμαστε ουσιαστικοί σύμμαχοι στον καθημερινό αγώνα των αρμόδιων φορέων. Αυτός ο αγώνας είναι ο πιο σημαντικός και οφείλουμε να συνεισφέρουμε όλοι, ο καθένας από τη θέση και τις δυνατότητές του».

Τι είναι οι Φορητές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας

Η καινοτομία των συγκεκριμένων Μονάδων οφείλεται στη δυνατότητά τους να μεταφέρονται και να τοποθετούνται γρήγορα εντός της ελληνικής επικράτειας, λειτουργώντας μάλιστα πολλαπλασιαστικά και ελαττώνοντας με αυτόν τον τρόπο την ανάγκη αερακομιδών εντός της χώρας. Οι φορητές μονάδες παρέχουν όλο τον ιατρικό εξοπλισμό που απαιτείται για τους ασθενείς και μπορούν να συνδεθούν για να επικοινωνούν με τις εγκαταστάσεις των νοσοκομείων μέσω μιας φουσκωτής δομής, που μπορεί μάλιστα να αξιοποιηθεί για τη σύνδεση περισσοτέρων του ενός. Με αυτόν τον τρόπο επιτρέπεται η δημιουργία πολλαπλών δικτύων ΜΕΘ εντός των νοσοκομειακών ιδρυμάτων, αλλά και η δυνατότητα αυτόνομων νοσοκομείων πεδίου.

Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό έργο που προέκυψε μέσα από τις ανάγκες που δημιούργησε το πρώτο κύμα του Covid-19 και «γεννήθηκε» στην Ιταλία. Η καινοτομία αυτή εφαρμόστηκε για πρώτη φορά τον Απρίλιο του 2020 σε ένα νέο προσωρινό νοσοκομείο που ιδρύθηκε στο Τορίνο, μια από τις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από την πανδημία.

Το project αυτό σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από μια διεθνή ομάδα εργασίας σχεδιαστών, μηχανικών, ιατρικών επαγγελματιών και στρατιωτικών εμπειρογνωμόνων.

Το CURA έχει αναπτυχθεί ως έργο ανοιχτής πηγής, με τις τεχνολογικές προδιαγραφές, τα σχέδια και τα υλικά σχεδιασμού του να είναι προσβάσιμα για όλους στο διαδίκτυο στο https://curapods.org/open-source-files. Ενώ το πρώτο πρωτότυπο λειτουργεί στην Ιταλία, περισσότερες μονάδες βρίσκονται υπό κατασκευή σε άλλα μέρη του κόσμου, από τα ΗΑΕ έως τον Καναδά.

Η Kaizen Gaming και οι δράσεις της

Η Kaizen Gaming αποτελεί τη μεγαλύτερη εταιρεία GameTech στην Ελλάδα και μία από τις πλέον αναπτυσσόμενες εταιρείες του κλάδου στην Ευρώπη. Δραστηριοποιείται σε έξι χώρες μέσω των brands Stoiximan για την Ελλάδα και την Κύπρο και Betano σε Γερμανία, Αυστρία, Ρουμανία και Πορτογαλία. Επενδύοντας στην τεχνολογία και το ανθρώπινο δυναμικό, η εταιρεία κατάφερε μέσα σε ελάχιστα χρόνια σχεδόν να τετραπλασιάζει το ανθρώπινο δυναμικό της, φτάνοντας σήμερα να απασχολεί κοντά στους 800 εργαζόμενους.

Η Kaizen Gaming είναι κυρίως πλατφόρμα αθλητικού στοιχηματισμού, αλλά αυξάνει σημαντικά τις υπηρεσίες διαδικτυακού καζίνο. Στις έξι χώρες που δραστηριοποιείται, έχει περισσότερα από 400 χιλιάδες ενεργά μέλη, ενώ το 2019 έκανε συνολικό κύκλο εργασιών 243 εκατ. ευρώ, διατηρώντας σημαντική διψήφια ανάπτυξη YTD.

Σε Ελλάδα και Κύπρο δραστηριοποιείται με το brand Stoiximan, ενώ στις Γερμανία, Ρουμανία, Πορτογαλία και Βραζιλία με το διεθνές brand Betano. Η Kaizen Gaming είναι μια κατ’ εξοχήν εταιρεία startup, με γεωμετρική ανάπτυξη και σημαντική αναγνώριση διεθνώς.

Από μία μικρή ομάδα ανθρώπων αρχικά, έχει φτάσει να απασχολεί περισσότερα από 800 στελέχη, και πολύ ισχυρές μεταγραφές σε ηγετικές θέσεις. Το brand Stoiximan είναι market leader στον κλάδο του στην Ελλάδα και ισχυρός παράγοντας ανάπτυξης για την εταιρεία. Όμως με πολύ γρήγορους ρυθμούς δυναμώνει και το brand Betano, που πλέον αγγίζει περίπου το 1/3 του συνολικού κύκλου εργασιών της εταιρείας.

Η εταιρεία υλοποιεί ένα εκτεταμένο πλάνο αθλητικών χορηγιών, από δημοφιλείς ομάδες μέχρι γνωστούς Ολυμπιονίκες, και εφαρμόζει σταθερά πρωτοβουλίες εταιρικής κοινωνικής ευθύνης με έμφαση στην Τεχνολογία, την Ασφαλή Ψυχαγωγία και τον Αθλητισμό. Ανάμεσά τους το πρόγραμμα "Μικροί Ήρωες by Stoiximan" που από το 2017 έχει προσφέρει εκπαιδευτικές εμπειρίες σε περισσότερα από 30.000 παιδιά, αλλά και η πρωτοβουλία Try This At Home, που στοχεύει να ανατρέψει στην πράξη το Brain Drain.