ΗΠΑ: Κάτω από τα 2 εκατ. οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας

ΗΠΑ: Κάτω από τα 2 εκατ. οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας

Κατά 1,87 εκατ. αυξήθηκαν την τελευταία εβδομάδα οι αιτήσεις για παροχή επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ, με τον αριθμό των νέων αιτήσεων σε εβδομαδιαία κλίμακα να πέφτει κάτω από τα 2 εκατ. για πρώτη φορά μετά τον Μάρτιο.

Αναλυτικότερα, οι νέες αιτήσεις για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 30 Μαΐου ανήλθαν σε 1,877 εκατ., την στιγμή που αναλυτές ανέμεναν αύξηση κατά 1,8 εκατ.

Υπενθυμίζεται παράλληλα, πως κατά την εβδομάδα που τελείωσε στις 23 Μαΐου είχαν κατατεθεί 2,126 εκατ. αιτήσεις για παροχή επιδόματος ανεργίας, ενώ το αντίστοιχο ρεκόρ είχε καταγραφεί στα τέλη Μαρτίου, όταν συνολικά 6,867 εκατ. Αμερικανοί είχαν καταθέσει αίτημα σε διάστημα επτά ημερών.

Οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας έχουν μειωθεί από τον αριθμό-ρεκόρ των 6,867 εκατ. στα τέλη Μαρτίου.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, τα νέα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ αποδεικνύουν πως η αγορά εργασίας στην μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη έχει περάσει το σημείο καμπής μετά την πανδημία του κορονοϊού και παρά τα ακόμα υψηλά νούμερα στις εβδομαδιαίες αιτήσεις βρίσκεται σε τροχιά σταδιακής ανάκαμψης, ενώ θετικά αξιολογείται και η μικρότερη του αναμενόμενου πτώση των θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα.