8ος χρόνος, ημέρα 2432η
Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2022

Intralot: Τι φέρνει η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου 130 εκατ. ευρώ

Intralot: Τι φέρνει η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου 130 εκατ. ευρώ
Φωτογραφία αρχείου

Το «πράσινο φως» για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ύψους 130 εκατ. ευρώ της Intralot υπέρ των παλαιών, η οποία θα σηματοδοτήσει την είσοδο ως στρατηγικού εταίρου του αμερικανικού Fund Standard General, αλλά και θα επιτρέψει στην εταιρεία να βγει από το καθεστώς επιτήρησης και να επιστρέψει σε κανονική διαπραγμάτευση, έδωσε η έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων.

Όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια της συνέλευσης η οποία συνήλθε με απαρτία 34,04%, ο πρόεδρος της κ. Σωκράτης Κόκκαλης με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και τη συμμετοχή του στρατηγικού επενδυτή Standard and General, η εταιρεία θα αναπτυχθεί στην αμερικανική στοιχηματική αγορά.

Ο ίδιος τόνισε δε ότι με την ΑΜΚ κλείνει ουσιαστικά μια διετία σκληρών διαπραγματεύσεων με τους ομολογιούχους, χαρακτήρισε ως επιτυχία το ότι η εταιρεία κατάφερε να φθάσει εδώ με εξασφαλισμένο στρατηγικό επενδυτή και μάλιστα σε μια οικονομία με δυσκολίες.

Υπενθυμίζεται ότι η Intralot έχει ήδη συμφωνήσει τους όρους επαναγοράς του 34% της αμερικανικής θυγατρικής ύψους 21 εκατ. ευρώ, μέσω των κεφαλαίων που θα αντληθούν από την αύξηση και μετά την επαναγορά ο όμιλος πλέον θα ελέγχει ποσοστό 100% της θυγατρικής της INTRALOT INC. Ο κ. Κόκκαλης επεσήμανε πως «με τη συμμετοχή τους στρατηγικού επενδυτή διασφαλίζεται η αύξηση και λύνεται και το θέμα των ιδίων κεφαλαίων». Συνεπώς, «θα ακολουθήσει η διαδικασία για την έξοδο της INTRALOT από το καθεστώς επιτήρησης στο Χ.Α., όπως ανέφερε ο αναπληρωτής CEO Χρυσόστομος Σφάτος

Το νεοϋορκέζικο fund Standard General, του οποίου ηγείται ο νοτιοκορεατικής καταγωγής, Κιμ Σου, θα είναι εγγυητής για την κάλυψη ενός σημαντικού τμήματος, απορροφώντας τα αδιάθετα υπόλοιπα, ποσοστό το οποίο όμως δε θα ξεπεράσει το 1/3 του συνόλου των μετοχών, έτσι ώστε να μην τίθεται ζήτημα υποβολής δημόσιας πρότασης.

Ο Σωκράτης Κόκκαλης ανέφερε ότι η σύμπραξη με το αμερικανικό fund είναι αμοιβαία επωφελής, καθώς το Standard General δε διέθετε μέχρι τώρα δραστηριότητα σε παιχνίδια λοταριών. «Είχαμε και άλλες προτάσεις συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο της INTRALOT, αλλά προτιμήσαμε να συνεργαστούμε με έναν ισχυρό παίκτη της διεθνούς αγοράς τυχερών παιχνιδιών, ο οποίος επιπλέον διατίθεται να αποκτήσει μεγάλο μέρος των αδιάθετων της ΑΜΚ», κατέληξε.