Ηνωμένο Βασίλειο: H HSBC μεταφέρει πάνω από 1.200 υπαλλήλους σε μόνιμη τηλεργασία

Ηνωμένο Βασίλειο: H HSBC μεταφέρει πάνω από 1.200 υπαλλήλους σε μόνιμη τηλεργασία

Η HSBC μεταφέρει πάνω από 1.200 υπαλλήλους στη Βρετανία σε καθεστώς μόνιμης εργασίας από το σπίτι σε μια από τις ισχυρότερες ενδείξεις για το πώς οι τράπεζες ενσωματώνουν αλλαγές βασισμένες στα νέα πρότυπα εργασίας ως αποτέλεσμα της πανδημίας.

Σύμφωνα με το Reuters, περίπου το 70% των 1.800 υπαλλήλων τηλεφωνικών κέντρων της τράπεζας που εδρεύουν σε όλη την Αγγλία, την Ουαλία και τη Σκωτία είχαν προσφερθεί εθελοντικά να μην επιστρέψουν στο γραφείο, βάση της ανακοίνωσης της Unite η οποία είναι ένα από τα μεγαλύτερα συνδικάτα της Βρετανίας.

Ένας εκπρόσωπος της HSBC UK δήλωσε: «Βρισκόμαστε σε συζητήσεις με συναδέλφους του κέντρου επαφών που εξυπηρετούν πελάτες λιανικής σχετικά με τους τρόπους που μπορούμε να προσφέρουμε ευελιξία, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι ο τρόπος που εργαζόμαστε ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πελατών μας. Αυτές οι συζητήσεις συνεχίζονται».

Την ίδια ώρα άλλες τράπεζες προτρέπουν τους εργαζόμενους τους να επιστρέψουν.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, την προηγούμενη εβδομάδα, περίπου το 15% των εργαζομένων της JP Morgan στην Λονδίνο -προτίμησε να εργαστεί από το γραφείο αντί του σπιτιού. Παράλληλα, η Goldman Sachs εκτιμά ότι η προσέλευση στο γραφείο θα φθάσει σχεδόν το 20% τις επόμενες εβδομάδες- σε σύνολο 6.000 εργαζομένων, οι οποίοι απασχολούνται στην βρετανική πρωτεύουσα.