8ος χρόνος, ημέρα 2279η
Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2022

Η Vodafone δημιουργεί κέντρο καινοτομίας στην Ελλάδα για υπηρεσίες ηλεκτρονικής υγείας

Η Vodafone δημιουργεί κέντρο καινοτομίας στην Ελλάδα για υπηρεσίες ηλεκτρονικής υγείας

H θυγατρική εταιρεία του ομίλου Vodafone, Vodafone Innovus (πρώην Zelitron), θα καταστεί ένα από τα παγκόσμια κέντρα Έρευνας και Ανάπτυξης του ομίλου Vodafone, εστιάζοντας στην ανάπτυξη προϊόντων και υπηρεσιών, τεχνολογίας Internet of Things στον τομέα της ηλεκτρονικής υγείας (e-health). Την απόφαση αυτή ανακοίνωσαν η διευθύνουσα σύμβουλος του ομίλου Vodafone Ευρώπης (CEO Europe Vodafone Group) Sepril Timuray και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας, Χάρης Μπρουμίδης.

Παράλληλα η εταιρεία ανακοίνωσε τη στρατηγική ανάπτυξης της στα έργα και τις υπηρεσίες του δημοσίου τομέα. Προς την κατεύθυνση αυτή μάλιστα εντάχθηκε στο δυναμικό της εταιρείας από 1ης Δεκεμβρίου 2020 ο πρώην Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του πρώην υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Στέλιος Ράλλης.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Vodafone Ελλάδος, μέχρι πριν λίγο καιρό ήταν δραστηριοποιημένη στο δημόσιο τομέα μόνον στο κομμάτι της κινητής τηλεφωνίας, η δραστηριότητα αυτή επεκτάθηκε στην σταθερή χάρις το έργο «Σύζευξις ΙΙ» και τώρα θα επεκταθεί περαιτέρω. Όπως είπε ο κ. Μπρουμίδης, η εταιρεία θέλει να συμμετάσχει σε έργα ψηφιακού μετασχηματισμού του κράτους, τόσο μέσα από συνεργασίες, όσο και αυτόνομα.

Για το σκοπό αυτό δημιουργήθηκε σε εσωτερικό της Vodafone μια ξεχωριστή δομή στο εσωτερικό της εταιρείας, η οποία θα έχει αποκλειστικό στόχο τα έργα του δημοσίου, του εκσυγχρονισμού των κρατικών υποδομών και τα έργα ψηφιοποίησης. Τα στελέχη της εταιρείας απαντώντας σε σχετική ερώτηση ανέφεραν ότι επικεφαλής της συγκεκριμένης δομής είναι και παραμένει ο κ. Παρις Δεληγιαννάκης.

Παράλληλα ο όμιλος, όπως ανέφερε ο κ. Μπρουμίδης, θα εστιαστεί μέσω της Innovus σε χρηματοδοτήσεις του επενδυτικού ταμείου επενδυτικών κεφαλαίων «Φαιστός» προκειμένου να αναπτύξει τεχνολογίες και προϊόντα τεχνητής νοημοσύνης, ΙοΤ κ.λπ. του οικοσυστήματος 5G.

«Πιστεύουμε στην Ελλάδα, στην ανάκαμψή της και στις δυνατότητες των ανθρώπων της», είπε η επικεφαλής της Vodafone Europe, κ. Timuray. Η Ελλάδα «είναι μία χώρα, πρόσθεσε, «στην οποία επενδύουμε με συνέπεια εδώ και σχεδόν τρεις δεκαετίες. Η φιλοδοξία μας είναι να συμβάλουμε στη δημιουργία της μεγαλύτερης γκάμας ολοκληρωμένων ΙοΤ λύσεων στην αγορά, διότι θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι στον μετά την πανδημία κόσμο, όλοι θα έχουν πρόσβαση σε κρίσιμες υπηρεσίες, που θα βελτιώσουν τις ζωές μας, όπως η Υγεία» δήλωσε η CEO Europe του Ομίλου Vodafone Sepril Timuray. Η κ. Timuray σημείωσε ότι η χώρα διαθέτει ικανό και εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό, ενώ παράλληλα η πορεία της χώρας το τελευταίο διάστημα εμπνέει

Η Vodafone Innovus, είναι μία θυγατρική εταιρεία της Vodafone Ελλάδας, η οποία από το 2004 δραστηριοποιείται στο Internet of Things (IoT) και στις εφαρμογές διαχείρισης στόλου (fleet management). Υπήρξε η πρώτη εξαγορά startup εταιρείας από τον όμιλο Vodafone στην Ελλάδα και η πρώτη εταιρεία πίσω από την οποία στοιχήθηκε η στρατηγική ΙοΤ του ομίλου. Ως ένα Παγκόσμιο Κέντρο για την Έρευνα και την Ανάπτυξη, η Vodafone Innovus θα αναλάβει την ανάπτυξη ολοκληρωμένων λύσεων Internet of Things, με δυο προϊόντα της να είναι ήδη έτοιμα προς εμπορική διάθεση στις διεθνείς αγορές.

Σύμφωνα με τον κ. Μπρουμίδη, η πρωτοβουλία αυτή, πέρα από τη σημασία της για τη συνολική στρατηγική του Ομίλου Vodafone στο Internet of Things, επιβεβαιώνει την δέσμευση της εταιρείας να καλλιεργεί και να διατηρεί ταλέντο στην Ελλάδα. H Vodafone και η Vodafone Innovus απασχολούν περισσότερα από 650 στελέχη που ασχολούνται με την τεχνολογία και τα ψηφιακά επαγγέλματα, καταγράφοντας αύξηση 40% σε σχέση με το 2017.