Η Uber κλείνει τα γραφεία της στο Λος Άντζελες

Η Uber κλείνει τα γραφεία της στο Λος Άντζελες

Τα γραφεία της στο κέντρο τους Λος Άντζελες κλείνει η Uber, στα οποία στεγάζονται τα τμήματα υποστήριξης πελατών, εστιάζοντας πλέον στις μεγαλύτερες γραφειακές μονάδες της, σύμφωνα με την εφημερίδα Los Angeles Times.   

Εκπρόσωπος της Uber που ρωτήθηκε σχετικά επιβεβαίωσε το κλείσιμο των γραφείων στο Λ. Άντζελες, μέσω ενός e-mail, αναφέρει το πρακτορείο Reuters. 

Οι εργασιακές θέσεις μετά το κλείσιμο πρόκειται να μεταφερθούν στα γραφεία υποστήριξης πελατών, με έδρα την Μανίλα των Φιλιππίνων, αναφέρουν οι Los Angeles Times, παραθέτοντας πηγές και ένα καταγεγραμμένο σχόλιο ενός διευθυντικού στελέχους της Uber. 

Πάντως, η Uber δεν σχολίασε για την απώλεια των θέσεων εργασίας που αναφέρονται στο ρεπορτάζ της εφημερίδας. 

Στις αρχές Φεβρουαρίου, η Uber, η οποία υποστηρίζεται από τον ιαπωνικό επενδυτικό κολοσσό του κλάδου της τεχνολογίας, την SoftBank Group Corp (9984.T), μετακύλησε κατά ένα έτος τον στόχο για επίτευξη κερδοφορίας για το τέταρτο τρίμηνο του 2020, ωστόσο συμπλήρωσε ότι εξακολουθεί να αναμένει συνολικές απώλειες περισσοτέρων του 1 δισ. δολαρίων για το 2020. 

Το τέταρτο τρίμηνο του 2019, τα συνολικά έσοδα της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 37% στα 4,07 δισ. δολάρια, σε ετήσια βάση, ενώ η καθαρή ζημιά της διευρύνθηκε σε 1,1 δισ. δολάρια από την απώλεια 887 εκατ. δολαρίων το προηγούμενο έτος.