Η Square εξαγοράζει την Afterpay σε mega deal 29 δισ. δολαρίων

Η Square εξαγοράζει την Afterpay σε mega deal 29 δισ. δολαρίων

Στην εξαγορά της αυστραλιανής fintech Afterpay έναντι 29 δισ. δολαρίων προχωρά η αμερικανική Square, σε ένα deal που πιστοποιεί τη μεγάλη άνθηση που εμφανίζει η αγορά ηλεκτρονικών πληρωμών με δόσεις.

Όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, η εταιρεία ηλεκτρονικών πληρωμών Square, του δισεκατομμυριούχου επενδυτή και ιδρυτή του Twitter, Τζακ Ντόρσεϊ, προχωρά στην εξαγορά όλων των μετοχών της Afterpay σε τιμή 30% υψηλότερη από το κλείσιμο της μετοχής της Afterpay την περασμένη Παρασκευή.

«Η Square και η Afterpay μοιράζονται ένα κοινό σκοπό», δήλωσε ο CEO της Square, Τζακ Ντόρσεϊ. «Εργαζόμαστε για να κάνουμε το χρηματοοικονομικό σύστημα πιο δίκαιο, προσβάσιμο και χωρίς αποκλεισμούς, και η Afterpay έχει δημιουργήσει ένα αξιόπιστο brand που υιοθετεί αυτές τις αρχές», πρόσθεσε.

Η Square απευθύνεται κυρίως σε καταναλωτές που δεν επιλέγουν τους παραδοσιακούς τρόπους δανειοδότησης και ποντάρει ιδιαίτερα στους νέους. Η εταιρεία πληρωμών από το Σαν Φρανσίσκο προσφέρει ήδη τη δυνατότητα πραγματοποίησης αγορών με δόσεις, κάτι που θεωρεί ότι αποτελεί ένα πανίσχυρο εργαλείο για τις βασικές της δραστηριότητες. Η ανερχόμενη εταιρεία του Ντόρσεϊ σχεδιάζει να συγχωνευτεί με την Afterpay σε όλες τις πλατφόρμες.