Η «Ολυμπιακή ομάδα» λύσεων της LafargeHolcim στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ριο

Η «Ολυμπιακή ομάδα» λύσεων της LafargeHolcim στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ριο

Η LafargeHolcim, μητρική του Ομίλου Εταιριών ΗΡΑΚΛΗΣ, συμμετείχε ενεργά στην κατασκευή του Ολυμπιακού χωριού στο Ρίο, καθώς και σε αστικές υποδομές και υποδομές μεταφορών, παρέχοντας ολοκληρωμένες λύσεις.

Αρχικά, η LafargeHolcim συνέβαλε σημαντικά στην κατασκευή του Ολυμπιακού Χωριού, το οποίο θα φιλοξενήσει πάνω από 10.000 αθλητές από 205 χώρες και χιλιάδες δημοσιογράφους. Παρείχε λύσεις που κάλυψαν συγκεκριμένες απαιτήσεις:

· την ομαλή και ασφαλή κυκλοφορία σε όλες τις καιρικές συνθήκες, ώστε να μπορούν να μετακινούνται με ασφάλεια οι αθλητές και οι δημοσιογράφοι από και προς τις εγκαταστάσεις καθ'' όλη τη διάρκεια των Αγώνων. Για την αποτροπή του ενδεχόμενου πλημμύρας και ολισθηρότητας στη διάρκεια έντονων βροχοπτώσεων, η LafargeHolcim επέλεξε αποστραγγιστικό σκυρόδεμα Hydromedia™ για τους δρόμους και τα πεζοδρόμια του Χωριού. Η μοναδική του σύνθεση διευκολύνει την απορροή του νερού της βροχής στο υπέδαφος και προσφέρει φυσική άρδευση των λιβαδιών και των δέντρων γύρω από τη λίμνη του Χωριού.

· βελτίωση της αισθητικής των διάφορων περιοχών του δημόσιου πάρκου, διασφαλίζοντας παράλληλα την αντοχή τους στο χρόνο. Η LafargeHolcim πρότεινε επιτυχώς στους αρχιτέκτονες του Χωριού να χρησιμοποιήσουν διακοσμητικό σκυρόδεμα Artevia®. Αυτό το ειδικό σκυρόδεμα είναι πραγματικός "χαμαιλέων", αφού επιτρέπει στις επιφάνειες να αποκτούν διάφορα χρώματα και υφές. Επιπλέον, είναι εύκολο στη χρήση και στη συντήρηση και είναι ανθεκτικό στο νερό.

Η LafargeHolcim συμμετείχε και σε έργα υποδομών μεταφορών και αστικών υποδομών, τα οποία θα παίξουν καθοριστικό ρόλο, ώστε να μπορούν οι αθλητές και οι επισκέπτες να φτάνουν στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις εύκολα και γρήγορα.

· Στο Διεθνές Αεροδρόμιο Galeao Tom Jobim: η LafargeHolcim ήταν ο προμηθευτής τσιμέντου και αδρανών.

· Στην 4η γραμμή μετρό του Ρίο: η LafargeHolcim ήταν ο προμηθευτής τσιμέντου, δομικών υλικών και σκυροδέματος, καθώς και ειδικού σκυροδέματος για τους σταθμούς, τις σήραγγες και τα θεμέλια.

· Στην Ταχεία Συγκοινωνία Λεωφορείων (BRT), καθώς και στα έργα Transcarioca και Transbrasil.

· Στο Porto Maravilha: στόχος αυτού του έργου είναι να μεταμορφωθεί η εδώ και χρόνια εγκαταλελειμμένη περιοχή του λιμανιού σε ένα νέο κέντρο κατοικιών, επιχειρήσεων, τουρισμού και κουλτούρας. Η LafargeHolcim συμμετείχε ως προμηθευτής αδρανών, τσιμέντου και διαφόρων τύπων σκυροδέματος – καθώς και των ειδικών παγκόσμιων προϊόντων Artevia®, Agilia® και Hydromedia™.