Η Honda έτοιμη για μαζική παραγωγή αυτόνομων οχημάτων επιπέδου 3

Η Honda έτοιμη για μαζική παραγωγή αυτόνομων οχημάτων επιπέδου 3

Η ιαπωνική Honda Motor ανακοίνωσε σήμερα ότι θα είναι η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου που θα προχωρήσει στη μαζική παραγωγή αυτόνομων οχημάτων επιπέδου 3, τα οποία θα επιτρέπουν στους οδηγούς να αφήνουν στο όχημα τον έλεγχο της οδήγησης σε συνθήκες κυκλοφοριακής συμφόρησης.

«Η Honda σχεδιάζει να ξεκινήσει τις πωλήσεις του Honda Legend, εξοπλισμένου με τα προσφάτως εγκεκριμένα νέα συστήματα αυτόματης οδήγησης» πριν τα τέλη Μαρτίου του 2021, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

Η κούρσα για τη δημιουργία αυτόνομων αυτοκινήτων αποτελεί το βασικό τεχνολογικό πεδίο μάχης για τις αυτοκινητοβιομηχανίες, με εταιρείες τεχνολογίας όπως η μητρική της Google, Alphabet, να επενδύουν επίσης δισεκατομμύρια δολάρια σε έναν τομέα που αναμένεται να ενισχύσει τις πωλήσεις αυτοκινήτων.

Η ιαπωνική κυβέρνηση ενέκρινε το πιστοποιητικό ασφαλείας για την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης «Traffic Jam Pilot» της Honda, που επιτρέπει νομικά στον οδηγό να πάρει το βλέμμα του από τον δρόμο.

Υπάρχουν έξι επίπεδα αυτονομίας οχημάτων, από το 0 έως το 5. Τα οχήματα επιπέδου 2, που κυκλοφορούν ήδη, μπορούν να ελέγχουν την ταχύτητά τους και το σύστημα διεύθυνσης, αλλά απαιτούν έναν οδηγό που βρίσκεται διαρκώς σε εγρήγορση, έτοιμο να αναλάβει τον έλεγχο ανά πάσα στιγμή.

Τον Ιούλιο, η αμερικανική κατασκευάστρια ηλεκτρικών οχημάτων Tesla ανακοίνωσε ότι βρίσκεται «πολύ κοντά» στην αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 5.

Πηγή: Reuters