Η Apple στο μικροσκόπιο των ρυθμιστικών αντιμονοπωλιακών αρχών της ΕΕ

Η Apple στο μικροσκόπιο των ρυθμιστικών αντιμονοπωλιακών αρχών της ΕΕ

Οι ρυθμιστικές αντιμονοπωλιακές αρχές της ΕΕ ξεκινούν σήμερα δύο έρευνες για το App Store και το Apple Pay της Apple, δηλώνοντας ότι οι περιορισμοί που επιβάλλει η κατασκευάστρια εταιρεία του iPhone ίσως να παραβιάζουν τους κανόνες ανταγωνισμού της ΕΕ.

Σύμφωνα με το Reuters, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι η μία έρευνα θα εξετάσει την υποχρεωτική χρήση του συστήματος αγοράς εφαρμογών της ίδιας της Apple και τους περιορισμούς που στερούν από δημιουργούς εφαρμογών τη δυνατότητα να ενημερώνουν τους χρήστες iPhone και iPad για άλλες, φθηνότερες επιλογές αγορών εκτός της συγκεκριμένης εφαρμογής.

Η δεύτερη υπόθεση αφορά εστιάζει στους όρους, τις προϋποθέσεις και άλλα μέτρα για τη σύνδεση της υπηρεσίας Apple Pay σε εμπορικές εφαρμογές και ιστότοπους σε iPhone και iPad, μεταξύ άλλων.

Η Apple, από τη μεριά της, κατηγορεί ορισμένες εταιρείες ότι κατέθεσαν αβάσιμες καταγγελίες και ασκεί κριτική στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή που τις εξετάζει σοβαρά.

«Είναι απογοητευτικό να δίνει βάση η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε αβάσιμες καταγγελίες από μια μερίδα εταιρειών που δεν θέλουν να παίξουν με τους ίδιους κανόνες όπως όλοι οι άλλοι» αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας.

«Θεωρούμε πως αυτό δεν είναι σωστό – εμείς θέλουμε να διατηρήσουμε ισότιμους όρους ανταγωνισμού όπου ο καθένας που έχει μια εξαιρετική ιδέα και την απαραίτητη αποφασιστικότητα μπορεί να πετύχει».