Η Motor Oil στις 50 εισηγμένες με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για το 2018 σύμφωνα με το Bloomberg

Η Motor Oil στις 50 εισηγμένες με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για το 2018 σύμφωνα με το Bloomberg

Η Motor Oil Hellas συμπεριλαμβάνεται από το Bloomberg στις 50 εισηγμένες εταιρείες παγκοσμίως στις οποίες οι επενδυτές αξίζει να επικεντρώσουν το ενδιαφέρουν τους κατά το 2018, ανάμεσα σε 6.000 που βρέθηκαν στο μικροσκόπιό του. 

Ο ελληνικός όμιλος βρίσκεται στην 32η θέση της λίστας, η οποία περιλαμβάνει μεγαθήρια όπως η αμερικανική ΑΤ&Τ, η γερμανική BASF, η κινεζική Cosco, η γαλλική Danone, η ιταλική ENI, αλλά και η Tesla. Στις πρώτες τρεις θέσεις βρίσκονται η Advanced Micro Devices, η Alaska Air και η AMC Entertainment. 

Για την κατάρτιση της λίστας έχουν συνυπολογιστεί διάφορες παράμετροι, όπως τα προϊόντα και οι υπηρεσίες κάθε εταιρείας, αλλά και η αύξηση των εσόδων της, το περιθώριο κέρδους, το μερίδιο αγοράς που κατέχει και ο δανεισμός. 

Όσον αφορά την Motor Oil Hellas, τονίζεται ότι οι εγκαταστάσεις της διασφαλίσουν τις καλύτερες και πλέον εξειδικευμένες δυνατότητες διύλισης στη Μεσόγειο, που της επιτρέπουν να επεξεργάζεται φθηνότερους τύπους αργού πετρελαίου, προσφέροντάς της περιθώρια διύλισης άνω του μέσου όρου. Έτσι, εκτός των άλλων, έχει τη δυνατότητα να εκμεταλλευθεί καλύτερα τις χαμηλές τιμές του αργού στις διεθνείς αγορές.