Η Fiat Chrysler Automobiles συμβάλει στη μείωση της ρύπανσης του περιβάλλοντος

Η Fiat Chrysler Automobiles συμβάλει στη μείωση της ρύπανσης του περιβάλλοντος

Η Fiat Chrysler Automobiles με συντονισμένες προσπάθειες μειώνει τους ρύπους που εκπέμπουν τα εργοστάσιά της, καθώς και τα μοντέλα που φέρουν τα σήματά της. Η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία είναι ανάμεσα στους πρωταγωνιστές της προσπάθειας για την σωτηρία του περιβάλλοντος.

Συγκεκριμένα, μείωσε το περιβαλλοντικό αποτύπωμα για τα εργοστάσιά της σε όλο τον κόσμο. Επίσης, μείωσε κατά 20,5% τις εκπομπές CO2 ανά αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε, σε σύγκριση με το 2010, και εξοικονόμησε 3,3 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού.

Το 2014, επιβραβεύθηκε σε πολλές περιπτώσεις σε διεθνές επίπεδο:

- Πρώτη θέση στην Ευρώπη για οχήματα φυσικού αερίου, με μερίδιο αγοράς μεγαλύτερο από 55% το 2014.

- Το Ram 1500 EcoDiesel βραβεύθηκε ως "Green Truck of the Year" και το Jeep Grand Cherokee EcoDiesel ως Green SUV of the Year 2015.

- Το Fiat 500e ανακηρύχθηκε "Top Electric Vehicle" από τη δημοσιογραφική ένωση Northwest Automotive Press Association στις ΗΠΑ.

- Στα νέα Fiat Uno, Palio και Fiorino απονεμήθηκε το "Conpet Seal" ενεργειακής απόδοσης στη Βραζιλία.

- Το σύστημα Enjoy για από κοινού χρήση αυτοκινήτων (car-sharing), που λανσαρίστηκε από την ENI σε συνεργασία με την FCA, κατέγραψε περισσότερους από 325.000 συνδρομητές και 3,9 εκατομμύρια ενοικιάσεις στην Ιταλία από το 2013.

- Το 100% των βιομηχανικών εσόδων του γκρουπ δημιουργήθηκε από εργοστάσια πιστοποιημένα κατά ISO 14001 και ISO 50001, τα οποία αντιπροσωπεύουν το 94% της συνολικής κατανάλωσης ενέργειας.

- Το εργοστάσιο του Pomigliano κέρδισε το σημαντικό βραβείο Lean & Green Management Award 2014 και το εργοστάσιο του Verrone το βραβείο Automotive Lean Production Award 2015.

- Το πρόγραμμα Arvore da Vida της FCA στη Βραζιλία συμπλήρωσε 10 χρόνια δραστηριότητας και κέρδισε το Περιβαλλοντικό Βραβείο της AEA στην κατηγορία της Κοινωνικής Υπευθυνότητας.

- Το γκρουπ είναι Global Sustainable Mobility Partner για την EXPO 2015, στηρίζοντας την εκδήλωση και προωθώντας τον σεβασμό για τους φυσικούς πόρους του πλανήτη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ