Huawei: Η αλυσίδα εφοδιασμού μας δέχεται επίθεση

Huawei: Η αλυσίδα εφοδιασμού μας δέχεται επίθεση

Η Huawei θα κάνει ό, τι μπορεί για να ενισχύσει την εφοδιαστική της αλυσίδα, η οποία δέχεται «επίθεση», δήλωσε σήμερα ο εκ περιτροπής πρόεδρος της εταιρείας Γκουό Πινγκ.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο του ετήσιου συνεδρίου της Huawei, ο Γκουό δήλωσε ότι η μεταβολή των αμερικανικών περιορισμών για τρίτη φορά προκαλεί δυσκολίες στην παραγωγή και τη λειτουργία της εταιρείας.

«Ελπίζουμε πως η αμερικανική κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να ξανασκεφτεί αυτή την πολιτική, και αν η κυβέρνηση των ΗΠΑ το επιτρέπει, εμείς είμαστε ακόμα διατεθειμένοι να αγοράζουμε προϊόντα από αμερικανικές εταιρείες», τόνισε.

Ο κινεζικός κολοσσός των τηλεπικοινωνιών αντιμετωπίζει όλο και μεγαλύτερη πίεση από τις Ηνωμένες Πολιτείες, που τον προηγούμενο μήνα υιοθέτησαν αυστηρότερους περιορισμούς ώστε να εμποδίσουν την πρόσβαση της Huawei σε εμπορικά διαθέσιμους ημιαγωγούς (τσιπ).

Τον Αύγουστο, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι από τις 15 Σεπτεμβρίου θα σταματήσει την παραγωγή των πλέον αναπτυγμένων τσιπ της, των Kirin, τα οποία χρησιμοποιεί στην κατασκευή των πλέον εξελιγμένων τηλεφώνων της, προκαλώντας ανησυχία.

Η Huawei προμηθεύεται και αποθηκεύει τσιπ από διάφορους προμηθευτές ενόψει της εφαρμογής των αμερικανικών περιορισμών. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι τρέχουσες προμήθειες τσιπ Kirin θα εξαντληθούν το επόμενο έτος.

Ωστόσο, οι αμερικανικοί περιορισμοί επιτρέπουν σε εταιρείες να καταθέσουν αίτηση στις αμερικανικές αρχές για ειδική άδεια που θα τους επιτρέπει να συνεχίσουν να εφοδιάζουν την Huawei. Κάποιες εταιρείες έχουν ήδη επιχειρήσει να κάνουν χρήση αυτής της της πολιτικής.

Η Intel ανακοίνωσε ότι έλαβε άδεια πώλησης ορισμένων προϊόντων στην Huawei. Η κινεζική Διεθνής Κατασκευαστική Ημιαγωγών, που χρησιμοποιεί μηχανήματα αμερικανικής προέλευσης για να παράγει τσιπ για λογαριασμό της Huawei επίσης δήλωσε ότι έχει καταθέσει αίτηση για ειδική άδεια.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, η Huawei παρουσίασε το Harmony OS, ένα λειτουργικό σύστημα που ελπίζει να χρησιμοποιήσει στη θέση του Android, μια που η Google δεν έχει πλέον το δικαίωμα να παρέχει αναβαθμίσεις του συστήματος στην εταιρεία.

Σύμφωνα με την Huawei το νέο λειτουργικό σύστημα θα εφαρμοστεί αρχικά σε συσκευές που συνδέονται με το Διαδίκτυο των Πραγμάτων και προς το τέλος του έτους στα smartphones.