HSBC: Διπλασιασμός των προ φόρων κερδών στο εξάμηνο

HSBC: Διπλασιασμός των προ φόρων κερδών στο εξάμηνο

Η HSBC ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών για τα προ φόρων κέρδη της στο πρώτο εξάμηνο του έτους, τα οποία ήταν παραπάνω από διπλάσια σε σχέση με πέρυσι, όταν χρειάστηκε να διακρατήσει ποσό περίπου 7 δισ. δολαρίων για ενδεχόμενες χρεώσεις λόγω πανδημίας.

Ειδικότερα, με σημαντική αύξηση των δραστηριοτήτων της στις δύο μεγαλύτερες αγορές της, στο Χονγκ Κονγκ και την Βρετανία, η HSBC επανέρχεται στη διανομή μερίσματος, ενώ απελευθέρωσε ποσό περίπου 700 εκατ. ευρώ που διακρατούσε για ενδεχόμενες προβλέψεις και δήλωσε ότι εξετάζει πλέον πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών της.

Όσον αφορά στα μεγέθη της στο εξάμηνο, η HSBC ανακοίνωσε προ φόρων κέρδη 10,8 δισ. δολαρίων, σε σχέση με τα 4,32 δισ. δολάρια που είχε εμφανίσει πέρυσι κατά το ίδιο διάστημα, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που ανέμεναν ένα ποσό στα 9,45 δισ. δολάρια.

Την ίδια ώρα πάντως, είδε τα έσοδά της να υποχωρούν κατά 4% λόγω του περιβάλλοντος των εξαιρετικά χαμηλών επιτοκίων, ειδικά στην Ασία όπου έχει το μεγαλύτερο μέρος των δραστηριοτήτων της, ενώ οι επιδόσεις του κλάδου επενδυτικής τραπεζικής της κινήθηκαν χαμηλότερα από το ισχυρό πρώτο εξάμηνο που είχε το ίδιο διάστημα πέρυσι.

Πάντως, η HSBC ανακοίνωσε τη διανομή μερίσματος ύψους 0,07 δολάρια ανά μετοχή.