Halliburton: Αύξηση 60% στα προσαρμοσμένα κέρδη τριμήνου

Halliburton: Αύξηση 60% στα προσαρμοσμένα κέρδη τριμήνου

Η Halliburton ανακοίνωσε σήμερα αύξηση 60% στα προσαρμοσμένα κέρδη δ΄ τριμήνου σε σχέση με το γ΄ τρίμηνο, καθώς η ζήτηση για πετρελαϊκό εξοπλισμό και υπηρεσίες ανέκαμψε ελαφρώς μετά από την πτώση που προκάλεσε η πανδημία και έπειτα από περικοπές κόστους.

Η εταιρεία παρουσίασε έσοδα αυξημένα κατά 8,8% στα 3,24 δισ. δολάρια έναντι του γ΄ τριμήνου, ελαφρώς υψηλότερα των εκτιμήσεων για 3,21 δισ. δολάρια.

Τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 160 εκατ. εκατ. δολάρια ή 18 σεντς ανά μετοχή στο τρίμηνο μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, από τα 100 εκατ. δολάρια ή 11 σεντς ανά μετοχή στο γ΄ τρίμηνο.

«Είμαι αισιόδοξος για τη δυναμική της δραστηριότητας που βλέπω στη Βόρεια Αμερική, και αναμένω ότι η διεθνής δραστηριότητα θα βρίσκεται πολύ χαμηλά στο α΄ τρίμηνο του έτους», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Halliburton, Τζεφ Μίλλερ.

Παρόλο που η ζήτηση για εξοπλισμό και υπηρεσίες έχει ανακάμψει καθώς η τιμή του αργού πετρελαίου διεθνώς παρέμενε κοντά στα 45 δολάρια το βαρέλι του τρεις τελευταίους μήνες του 2020, οι εταιρείες υπηρεσιών είχαν αναγκαστεί να προχωρήσουν σε σημαντικές εκπτώσεις προς τους πελάτες τους. Προκειμένου να ανταποκριθούν, οι εταιρείες υποχρεώθηκαν σε μεγάλες περικοπές κόστους.