H Middleby εξαγοράζει την ανταγωνιστική της Welbilt έναντι 2,9 δισ. δολαρίων

H Middleby εξαγοράζει την ανταγωνιστική της Welbilt έναντι 2,9 δισ. δολαρίων

Ο κατασκευαστής εξοπλισμού κουζίνας Middleby ανακοίνωσε ότι θα εξαγοράσει τον μικρότερο ανταγωνιστή του Welbilt για περίπου 2,9 δισ. δολάρια, με στόχο να ισχυροποιήσει την εμπορική της πλατφόρμα.

Υπό τους όρους της συμφωνίας, οι μέτοχοι της Welbilt θα λάβουν 0,1240 μετοχές της Middleby για κάθε μετοχή υπό την κατοχή τους. Αυτό σημαίνει ότι η αξία κάθε μετοχής της Wellbit τιμολογείται στα 20,68 δολάρια ανά μετοχή, ποσό που αντιστοιχεί σε premium 32% από την τιμή κλεισίματός της την Τρίτη.

Αθροιστικά, η νέα οντότητα θα έχει πωλήσεις αξίας 3,7 δισ. δολαρίων το 2020, με το 73% να προέρχεται από εμπορικές δραστηριότητες, όπως ανέφεραν οι εταιρείες σε κοινή τους δήλωση.

Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, οι μέτοχοι της Middleby θα κατέχουν το περίπου 76% της νέας εταιρείας, ενώ το υπόλοιπο θα ανήκει στους μετόχους της Welbilt.

«Η συναλλαγή αυτή θα ενώσει δύο επιχειρήσεις που συμπληρώνουν η μία την άλλη, θα επιταχύνει την παγκόσμια ανάπτυξης της Middleby, και θα ενισχύσει τις δυνατότητες μας σε εξαιρετικά ελκυστικά τμήματα της αγοράς», σχολίασαν οι εταιρείες από κοινού.