H Carlyle κοντά σε συμφωνία εξαγοράς της Flender από τη Siemens για 2 δισ. ευρώ

H Carlyle κοντά σε συμφωνία εξαγοράς της Flender από τη Siemens για 2 δισ. ευρώ

Ο αμερικανικός όμιλος εξαγορών Carlyle βρίσκεται κοντά συμφωνία για την απόκτηση της Flender, θυγατρικής της Siemens, η οποία ειδικεύεται στην κατασκευή σύνθετων απαρτίων για κινητήριους μηχανισμούς, έναντι 2 δισ. ευρώ, μεταδίδει το Bloomberg επικαλούμενο πηγές.

Η Siemens και η Carlyle οριστικοποιούν τους όρους της συμφωνίας που είναι πιθανό να ανακοινωθεί ακόμα και αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Την προηγούμενη εβδομάδα η Siemens είχε ζητήσει από τις εταιρείες Triton, Carlyle, CVC και Brookfield να υποβάλουν τις τελικές τους προσφορές για την Flender, που καταγράφει έσοδα προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων, μόλις λίγο παραπάνω από 200 εκατ. ευρώ και είναι πιθανό να αποτιμηθεί 8-9 πάνω από αυτό το ποσό. Η προσφορά της Carlyle τελικά επικράτησε, αναφέρει το δημοσίευμα, προσθέτοντας ότι οι συνομιλίες μπορεί ακόμη να καθυστερήσουν ή να οδηγηθούν σε αδιέξοδο.

Η Flender προμηθεύει κιβώτια ταχυτήτων και κινητήρες για ανεμογεννήτριες, μηχανισμούς μετάδοσης κίνησης για γερανούς, πλοία, καθώς και εξαρτήματα για τις βιομηχανίες χημικών, φαρμακευτικών, τσιμέντου και τροφίμων. Η Siemens απέκτησε την Flender το 2005 από την  Babcock Borsig, ωστόσο η Flender δεν έχει ανταποκριθεί στις προσδοκίες ανάπτυξης της γερμανικής εταιρείας.

Η εκποίηση εντάσσεται στο σχέδιο του βιομηχανικού ομίλου για εξορθολογισμό των λειτουργιών του ομίλου, σύμφωνα με το Bloomberg.