7ος χρόνος, ημέρα 2185η
Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021

Epsilon Net: Μπαίνει σε νέο κύκλο ανάπτυξης και εξαγορών-Τι δείχνει το εξάμηνο και τι φέρνει το τέλος του έτους

Epsilon Net: Μπαίνει σε νέο κύκλο ανάπτυξης και εξαγορών-Τι δείχνει το εξάμηνο και τι φέρνει το τέλος του έτους
Φωτογραφία αρχείου

Νέες εξαγορές αλλά και συμφωνίες σε Ελλάδα και εξωτερικό, βλέπει για το υπόλοιπο του έτους η Epsilon Net που οδεύει για το τελευταίο εξάμηνο της χρήσης, έχοντας καταγράψει ιστορική κερδοφορία στο πρώτο εξάμηνο με «εξωπραγματική» αύξηση 406,39%, αλλά και με ταμειακά διαθέσιμα στα 19 εκατ. ευρώ περίπου.

Η εισηγμένη εταιρεία πληροφορικής, διατηρεί υγιή χρηματοοικονομική εικόνα με αρνητικό καθαρό δανεισμό και χρηματοδοτεί τις εξαγορές της από τα ταμειακά διαθέσιμα χωρίς να προσφεύγει σε δανεισμό, ενώ στο εξάμηνο σχεδόν διπλασιάστηκαν και τα ίδια κεφάλαια της.

Το τελευταίο διάστημα έχει πραγματοποιήσει εξαγορές δίνοντας περί τα 18 εκατ. ευρώ και σύμφωνα με πληροφορίες στο επόμενο διάστημα ετοιμάζεται να προχωρήσει και σε νέες ισχυροποιώντας ακόμη περισσότερο το αποτύπωμα της στον κλάδο, ο οποίος περιμένει σημαντική ανάπτυξη με βάση τόσο την ψηφιοποίηση σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα όσο και τα νέα έργα μαμούθ που αναμένονται στο προσεχές διάστημα.

Τα καλά νέα ωστόσο δεν σταματούν εδώ καθώς αν κανείς δει την πορεία των μεγεθών της τα προηγούμενα χρόνια θα διαπιστώσει ότι το τελευταίο εξάμηνο της χρήσης είναι πάντα καλύτερο από το πρώτο, γεγονός που δημιουργεί σημαντικές προσδοκίες για ισχυρή ανάπτυξη και στη συνέχεια.

Επιδόσεις οι οποίες ενσωματώνουν την προστιθέμενη αξία των Data Communication, Technolife και κυρίως της Singular Logic που αποτέλεσε και το Big deal της πληροφορικής τον τελευταίο χρόνο.

Τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας το πρώτο εξάμηνο του 2021, δείχνουν ότι το 2021 θα είναι χρονιά ορόσημο για την εταιρεία, ωστόσο με την ωρίμανση των εξαγορών και την διαρκή επέκταση της στην αγορά, φαίνεται ότι θα είναι για πολύ καιρό σημείο αναφοράς για τον κλάδο.

Το α’ εξάμηνο ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 111,1% στα 17,828 εκατ. ευρώ από 8,445 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, τα EBITDA αυξήθηκαν κατά 238,58% στα 6,194 εκατ. ευρώ από 1,829 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη προ φόρων κατά 406,39% στα 4,976 εκατ. ευρώ από 982,7 χιλ. ευρώ.

Στην περίοδο του πρώτου εξαμήνου του 2021 ενοποιούνται τα αποτελέσματα της νεοϊδρυθείσας Epsilon SingularLogic, χωρίς όμως να συμπεριλαμβάνεται σημαντικό τμήμα των εσόδων της δραστηριότητας των έργων ιδιοπαραγόμενου λογισμικού στον ιδιωτικό τομέα, καθώς η διαδικασία της διάσπασης και εισφοράς του αντίστοιχου κλάδου από τη Singular Logic στην Epsilon SingularLogic ολοκληρώθηκε στις 14/07/2021.

Στα συν της εταιρείας για τη συνέχιση της θετικής πορείας είναι η κυρίαρχη θέση του Ομίλου στον τομέα της ηλεκτρονικής τιμολόγησης και των ηλεκτρονικών βιβλίων myDATA της ΑΑΔΕ, το διευρυμένο χαρτοφυλάκιο των προϊόντων του, η διατήρηση και προοπτική περαιτέρω επέκτασης της πολύ μεγάλης πελατειακής του βάσης, το άρτιο επίπεδο παρεχόμενων υπηρεσιών και η υψηλή τεχνογνωσία του ανθρώπινου δυναμικού του. Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι ο αριθμός των ενεργών εγκαταστάσεων του Ομίλου από 30.000 εγκαταστάσεις στις αρχές του 2020 αριθμεί σήμερα πάνω από 80.000 ενεργές εγκαταστάσεις.

Τέλος, η εταιρεία παρακολουθεί συστηματικά τις εξελίξεις στο επίπεδο των νέων δυνατοτήτων χρηματοδότησης που θα προκύψουν το προσεχές διάστημα από τα χρηματοδοτικά εργαλεία του «Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας» & του «ΕΣΠΑ 2021-2027» και έχει προετοιμάσει σε στρατηγικό επίπεδο συνεργασίες τόσο με χρηματοοικονομικούς φορείς όσο και με πολυεθνικούς παρόχους τεχνολογίας για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αξιοποίηση της επιχειρηματικής ευκαιρίας που δημιουργούν οι παγκοσμίως νέες συνθήκες σε σχέση με την τεχνολογική εξέλιξη.