Ελον Μασκ: Mήνυση από επενδυτή του Twitter για τον χειρισμό της εξαγοράς

Ελον Μασκ: Mήνυση από επενδυτή του Twitter για τον χειρισμό της εξαγοράς

Επενδυτής του Twitter μήνυσε τον Έλον Μασκ και το μέσο κοινωνικής δικτύωσης για τον χειρισμό στην υπόθεση της προσφοράς 44 δισ. δολαρίων του δισεκατομμυριούχου για να εξαγοράσει την εταιρεία.

Σύμφωνα με το BBC, ο επενδυτής υποστηρίζει ότι με τους χειρισμούς του Μασκ παραβιάστηκαν με μια σειρά από τρόπους εταιρικοί νόμοι της Καλιφόρνιας. 

Συγκεκριμένα, κατηγορεί το αφεντικό της Tesla για «λανθασμένη συμπεριφορά», καθώς «οι ψευδείς δηλώσεις του και η χειραγώγηση της αγοράς έχουν δημιουργήσει χάος στα κεντρικά γραφεία του Twitter στο Σαν Φρανσίσκο», ενώ και οι μετοχές του μέσου κοινωνικής δικτύωσης έχουν χάσει περίπου 27% της αξίας τους από την τιμή προσφοράς του Μασκ στα 54,20 δολάρια.

Η προτεινόμενη ομαδική αγωγή κατατέθηκε πριν από λίγες ημέρες στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ της Καλιφόρνια από τον επενδυτή Ουίλιαμ Χερέσνιακ, ο οποίος είπε ότι ενεργούσε «για λογαριασμό του ίδιου και όλων των άλλων που βρίσκονται σε παρόμοια θέση».

Σύμφωνα με την μήνυση, ο Μασκ επωφελήθηκε οικονομικά καθυστερώντας να αποκαλύψει ότι διεκδικεί σημαντικό ποσοστό του Twitter και ότι σχεδιάζει να γίνει μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας.

Ισχυρίστηκε επίσης ότι πολλά tweets που δημοσιεύτηκαν από τον Μασκ, ο οποίος είναι τακτικός χρήστης του Twitter με περισσότερους από 95 εκατομμύρια ακόλουθους, ήταν «παραπλανητικά».

Ο μηνυτής θεώρησε παραπλανητική ανάρτηση, στην οποία ο Μασκ έγραφε ότι «παγώνει» η προσφορά εξαγοράς του λόγω των αμφιβολιών του για τον αριθμό των ψεύτικων λογαριασμών στην πλατφόρμα.