Ελλάδα «ψηφίζει» και η Ισπανία για το καλοκαίρι

Ελλάδα «ψηφίζει» και η Ισπανία για το καλοκαίρι

Ένα ακόμα εγκωμιαστικό άρθρο, στο οποίο περιγράφεται η επιτυχημένη προσπάθεια αντιμετώπισης της πρώτης φάσης της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα, δημοσιεύει η ισπανική εφημερίδα «ABC».

Στην ηλεκτρονική έκδοση της «ΑBC» δημοσιεύεται άρθρο με τίτλο «Έναρξη της τουριστικής δραστηριότητας στην Ελλάδα την 1η Ιουλίου» και υπότιτλο: «Η έγκαιρη λήψη μέτρων κατά της πανδημίας και η τήρησή τους από τους Έλληνες, δημιουργούν σχετικά αισιόδοξο κλίμα».

«Η κυβέρνηση έπεισε τους Έλληνες να βγαίνουν μόνον για ψώνια πρώτης ανάγκης και για να πάνε στο φαρμακείο, στο γιατρό, για δουλειά ή για λίγη άσκηση. Πρόκειται για ρεκόρ ταχύτητας στην εφαρμογή των μέτρων», τονίζει το ισπανικό μέσο ενημέρωσης.

«Στην Ελλάδα, οι ξενοδόχοι, οι χιλιάδες εργαζόμενοι στον τουριστικό τομέα και τα ταξιδιωτικά γραφεία άκουσαν με κάποια ανακούφιση τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να λέει στη διάρκεια συνέντευξης την περασμένη Δευτέρα, ότι η τουριστική δραστηριότητα θα αρχίσει από την 1η Ιουλίου», αναφέρεται. 

Ως ιδανικό προορισμό για τις καλοκαιρινές διακοπές εν μέσω της πανδημίας χαρακτήρισε εχθές την Ελλάδα και η γερμανική εφημερίδα Bild, όπως και άλλα ξένα μέσα ενημέρωσης, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην επιτυχία με την οποία η κυβέρνηση αντιμετώπισε την κρίση του κορονοϊού. 

Ένα ακόμη εγκωμιαστικό άρθρο για την χώρα μας και την επιτυχημένη διαχείριση της πανδημίας με τίτλο «Η επιτυχημένη πορεία της Ελλάδας μέσα στην κρίση» αφιέρωσε και το περιοδικό Spiegel.

Εξάλλου, η επιτυχία της Ελλάδας στην πρώτη φάση της μάχης κατά του κορονοϊού παρουσιάστηκε σε εκτενές ρεπορτάζ του Euronews στις εγκαταστάσεις του κέντρου επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, με τον τηλεοπτικό σταθμό να αναζητά τη «συνταγή» αυτής της επιτυχίας μέσα από μια συνέντευξη με τον Νίκο Χαρδαλιά, «ενός από τους πρωταγωνιστές στη μάχη κατά της επιδημίας».

Διαβάστε ακόμα:

Guardian για πανδημία: Γιατί Ελλάδα και Ανατολική Ευρώπη υπέφεραν λιγότερο