EasyJet: Αναμένει ετήσιες απώλειες έως και 845 εκατ. λίρες

EasyJet: Αναμένει ετήσιες απώλειες έως και 845 εκατ. λίρες

Η βρετανική αεροπορική εταιρεία EasyJet προειδοποίησε σήμερα ότι αναμένει να καταγράψει για πρώτη φορά στην ιστορία της ετήσιες ζημιές, οι οποίες εκτιμάται ότι θα φτάσουν ακόμη και τα 845 εκατ. λίρες, λόγω της πανδημίας.

Ο αερομεταφορέας διαμήνυσε στην κυβέρνηση ότι είναι πιθανόν να χρειαστεί περαιτέρω οικονομική υποστήριξη, σύμφωνα με αναφορές στα ΜΜΕ.

Οι προσαρμοσμένες προ φόρων ζημιές για τη χρήση μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, θα διαμορφωθούν στα 815-845 εκατ. στερλίνες, έναντι κερδών 427 εκατ. στερλίνων για τη χρήση 2019.

Πρόκειται για την πρώτη φορά από την ίδρυσή της, το 1995, που η αεροπορική εταιρεία καταγράφει απώλειες για το σύνολο του έτους.

Οι ισχύοντες ταξιδιωτικοί περιορισμοί σημαίνουν ότι η εταιρεία θα πραγματοποιεί μόνο το 25% των προγραμματισμένων της πτήσεων για το υπόλοιπο του 2020, σημειώνει το Reuters.

Προκειμένου να επιβιώσει έως τώρα της πανδημίας, η EasyJet έχει λάβει δάνειο 600 εκατ. στερλίνων από την κυβέρνηση, έχει προχωρήσει σε περικοπές 4.500 θέσεων εργασίας, συγκέντρωσε 608 εκατ. στερλίνες από πωλήσεις αεροσκαφών και άντλησε 419 εκατ. στερλίνες από τους μετόχους της, δηλώνει όμως ότι θα χρειαστεί πιθανότατα να εξασφαλίσει επιπλέον πόρους.