CVC Capital Partners: Αναβάλλεται η προσφορά εξαγοράς της Toshiba μετά την αλλαγή CEO

CVC Capital Partners: Αναβάλλεται η προσφορά εξαγοράς της Toshiba μετά την αλλαγή CEO

Η CVC Capital Partners θα αναβάλλει την υποβολή επίσημης πρότασης για την εξαγορά της Toshiba, μετά την παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου του ιαπωνικού βιομηχανικού ομίλου, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Nikkei. 

Το fund το οποίο είχε υποβάλλει μια προκαταρκτική προσφορά 20 δισ. δολαρίων σε πρόταση με ημερομηνία 6 Απριλίου, με στόχο να υποβάλλει επίσημη πρόταση περίπου 10 ημέρες αργότερα.

Στο μεταξύ μεσολάβησε η παραίτηση του Νομπουάκι Κουρουματάνι, προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ιαπωνικής εταιρείας, ο οποίος είχε δεχθεί σκληρή κριτική και για το γεγονός ότι εργαζόταν στο παρελθόν στο CVC.

Με αυτό το δεδομένο, το CVC αποφάσισε ότι θα πρέπει να δοθεί χρόνος στον νέο επικεφαλής Σατόσι Τσουνακάβα. Η Toshiba από τη πλευρά της επιβεβαίωσε ότι δεν είχε λάβει δεσμευτική πρόταση από την CVC μέχρι την Παρασκευή. 

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Nikkei, το CVC αντιμετωπίζει αβεβαιότητες σχετικά με τον τρόπο χρηματοδότησης της πιθανής συμφωνίας, η οποία εκτιμάται ότι ανέρχεται σε περίπου 20 δισεκατομμύρια δολάρια. 

Το ταμείο ήλπιζε να ότι θα συνεργαστεί με τη κρατική Japan Investment Corp. και την Τράπεζα Ανάπτυξης της Ιαπωνίας για τη συμφωνία, ωστόσο η αλλαγή διευθύνοντος σύμβουλου άλλαξε τα σχέδια.