Coinbase: Μπαίνει στον Nasdaq με αποτίμηση 77 δισ. δολαρίων

Coinbase: Μπαίνει στον Nasdaq με αποτίμηση 77 δισ. δολαρίων

Στα 77. δισ. δολάρια αποτιμάται η αξία της μεγαλύτερης διαδικτυακής πλατφόρμας ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων Coinbase, ενόψει της δημόσιας εγγραφής της στο δείκτη Nasdaq.

Ειδικότερα, οι μετοχές του Coinbase αυτή τη στιγμή αλλάζουν χέρια στον Nasdaq στα 303 δολάρια ανά τεμάχιο, ανέφεραν στο Coindesk.com δύο άτομα με γνώση της δημόσιας εγγραφής (IPO), κάτι που συνεπάγεται συνολική αξία της εταιρείας στα περίπου 77 δισ. δολάρια, περισσότερα από τον ιδιοκτήτη του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, την Intercontinental Exchange Inc.

«Η τρίτη εβδομαδιαία συναλλαγή έκλεισε σήμερα με τιμή εκκαθάρισης στα 303 δολάρια ανά μετοχή», ανέφεραν οι πηγές. «Την πρώτη εβδομάδα ήταν στα 200, τη δεύτερη στα 301 και την τρίτη στα 303 δολάρια ανά μετοχή».

Η Coinbase έχει ανοίξει ένα ανώνυμο βιβλίο προσφορών πριν από τη δημόσια εγγραφή της, για την οποία η ακριβής ημερομηνία δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή. Περίπου 254 εκατομμύρια μετοχές της Coinbase θα είναι διαθέσιμες για συναλλαγές όταν η εταιρεία εισαχθεί, σύμφωνα με τις πηγές.

Παράλληλα, τα προθεσμιακά συμβόλαια της Coinbase «προ-IPO» συναλλάσσονται στην πλατφόρμα παράγωγων κρυπτονομισμάτων FTX στα περίπου 386 δολάρια ανά συμβόλαιο.

Οι προσδοκίες της δημόσιας εγγραφής της Coinbase είναι υψηλές ειδικά στην κοινότητα των κρυπτονομισμάτων, ιδιαίτερα αφού η τιμή του δημοφιλέστερου κρυπτονομίσματος, Bitcoin, συνεχίζει να είναι πάνω από τις 50.000 δολάρια.

Επιχείρημα ενάντια στις προσδοκίες αυτές είναι ότι η αποτίμηση του 100% της εταιρείας θα μπορούσε να είναι δραστικά διαφορετική από την αποτίμηση του 50% των μετοχών της.

Ωστόσο, η πώληση μετοχών στη δευτερογενή αγορά τις τελευταίες τρεις εβδομάδες έχει έδειξε «σημαντικά ποσά» να αλλάζουν χέρια.

«Δεν είναι ότι μια χούφτα μετοχών ανταλλάσσεται στα 300 δολάρια ανά μετοχή. Κάθε εβδομάδα είναι δεκάδες εκατομμύρια δολάρια, ένα σεβαστό ποσό », σημείωσε μία από τις πηγές, υπογραμμίζοντας το μέγεθος των συναλλαγών.