7ος χρόνος, ημέρα 2104η
Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2021

Carlyle: Eξαγόρασε τον φαρμακευτικό όμιλο Vectura έναντι 1,4 δισ. δολαρίων

Carlyle: Eξαγόρασε τον φαρμακευτικό όμιλο Vectura έναντι 1,4 δισ. δολαρίων
360b / Shutterstock.com

Ο βρετανικός φαρμακευτικός όμιλος Vectura Group ανακοίνωσε πως κατέληξε σε συμφωνία για την εξαγορά του από την επενδυτική Carlyle Group έναντι 958 εκατ. στερλινών (1,36 δισ. δολάρια).

Στα πλαίσια της συμφωνίας, οι μέτοχοι της Vectura θα λάβουν 136 πένες και μέρισμα 19 πενών για κάθε μετοχή που κατέχουν, ποσό που αντιπροσωπεύει premium 32% στην τιμή κλεισίματος της μετοχής την Τρίτη, σύμφωνα με δήλωση της εταιρείας.

Ο πρόεδρος της Vectura, Μπρούνο Αντζελίσι, δήλωσε ότι το διοικητικό συμβούλιο παραμένει σίγουρο για τις θεμελιώδης αρχές του ομίλου και τη στρατηγική του, ενώ πρόσθεσε πως οι εισροές της «ελκυστικής προσφοράς» από την Carlyle θα εξασφαλίσουν μελλοντική αξία για τους μετόχους της εταιρείας.

«Υπό την ιδιοκτησία της Carlyle, η Vectura θα είναι σε θέση να επιταχύνει σημαντικά τον μετασχηματισμό της», δήλωσε ο Σάιμον Ντινγκερμανς διευθύνων σύμβουλος της ευρωπαϊκής συμβουλευτικής ομάδας αγορών της Carlyle.

Οι συνεργάτες της Vectura περιλαμβάνουν τις Novartis, GSK, Bayer, Chiesi, Almirall και Tianjin KingYork.

Η Vectura έχει 13 βασικά εισπνεόμενα και 11 μη εισπνεόμενα προϊόντα που διατίθενται από συνεργάτες με δικαιώματα παγκοσμίως και ένα ποικίλο συνεργαζόμενο χαρτοφυλάκιο φαρμάκων στην κλινική ανάπτυξη.

Πηγή: Reuters