7ος χρόνος, ημέρα 2185η
Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021

Carlsberg: Αύξηση των εσόδων στο πρώτο τρίμηνο

Carlsberg: Αύξηση των εσόδων στο πρώτο τρίμηνο
Dreamer Company / Shutterstock.com

Η Carlsberg ανακοίνωσε έσοδα που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις στο πρώτο τρίμηνο και αναβάθμισε το outlook για το σύνολο του έτους, ενώ θα προχωρήσει σε πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών.

Ειδικότερα, η δανική ζυθοποιεία ανακοίνωσε έσοδα ύψους 12,99 δισ. κορονών Δανίας (2,11 δισ. δολάρια), συγκριτικά με τα 12,95 δισ. κορόνες Δανίας ένα χρόνο πριν, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν τα έσοδά της να διαμορφωθούν στα 12,86 δισ. κορόνες Δανίας.

Επιπλέον, η Carlsberg, δήλωσε ότι ο όγκος των εμπορευμάτων της έφτασε τα 30,3 εκατ. εκατόλιτρα από τα 26,9 ένα χρόνο πριν, ενώ σε έρευνα της FactSet, οι αναλυτές ανέμεναν 27,7 εκατ. εκατόλιτρα.

Σε αυτό το πλαίσιο, η εταιρεία ανακοίνωσε ένα νέο πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών ύψους 1 δισ. κορονών Δανίας, μετά την ολοκλήρωση του προηγούμενου στο α' τρίμηνο ύψους 750 εκατ. κορονών Δανίας.

Για το σύνολο της χρήσης του 2021, η εταιρεία επισήμανε ότι πλέον αναμένει αύξηση των λειτουργικών κερδών μεταξύ 5% με 10% από 3% έως 10%, σε οργανική βάση.

«Ο όμιλος είχε μία ισχυρή αρχή φέτος στην Ασία και την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, ενώ η Δυτική Ευρώπη επηρεάστηκε σημαντικά από τα παρατεταμένα lockdown και τους σχετικούς περιορισμούς», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Cees't Hart.