8ος χρόνος, ημέρα 2272η
Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2022

Βloomberg: Σε επενδύσεις 1,5 δισ. ευρώ στοχεύει η Ελλάδα από την καλλιέργεια κάνναβης

Βloomberg: Σε επενδύσεις 1,5 δισ. ευρώ στοχεύει η Ελλάδα από την καλλιέργεια κάνναβης

Σε επενδύσεις άνω του 1,5 δισ. ευρώ στην καλλιέργεια ιατρικής ευελπιστεί η ελληνική κυβέρνηση και για τον λόγο αυτό σπεύδει να αλλάξει το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο επισημαίνει σε δημοσίευμα του το Bloomberg.

Ήλιος, ζέστη και κατάλληλη νομοθεσία: Το κατάλληλο τρίπτυχο για να γίνει η Ελλάδα μαγνήτης επενδύσεων όσων θέλουν να βάλουν τα λεφτά τους στην καλλιέργεια ιατρικής κάνναβης, υποστηρίζει το Bloomberg, καθώς επενδυτές έχουν ήδη καταθέσει προτάσεις ύψους 1,5 δισ. ευρώ για την κατασκευή ολόκληρων πάρκων καλλιέργειας και παραγωγής κάνναβης για ιατρικούς σκοπούς, όπως ανέφερε σε συνέντευξή του ο Ευάγγελος Αποστόλου, υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Αυτό θα έδινε στην Ελλάδα ένα μερίδιο στην παγκόσμια αγορά κάνναβης που θα άγγιζε τα 200 δισ. ευρώ, τα επόμενα 10 χρόνια, υποστηρίζει το Bloomberg.

Μάλιστα γίνεται λόγος για ένα ενιαίο πάρκο καλλιέργειας, αποτελούμενο 12 έως 15 θερμοκήπια κάνναβης το οποίο θα μπορούσε να δημιουργήσει 400 θέσεις εργασίας, σύμφωνα με μια ομάδα εργασίας που προετοιμάζει το νομοσχέδιο για τη νομιμοποίηση της ιατρικής κάνναβης στην Ελλάδα.

Η καλλιέργεια και οι πωλήσεις θα είναι μόνο για ιατρικούς σκοπούς, ανέφερε ο Ευ. Απόστολου, σύμφωνα με το Bloomberg. «Χιλιάδες ελληνικά νοικοκυριά με μέλη της οικογένειας που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες όπως ο καρκίνος και η νόσος του Πάρκινσον θα έχουν πρόσβαση σε φάρμακα που παράγονται στην Ελλάδα, σύμφωνα πάντα με τις κατευθυντήριες γραμμές της Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας», συμπλήρωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.