Αποχωρεί ο διευθύνων σύμβουλος της Telecom Italia

Αποχωρεί ο διευθύνων σύμβουλος της Telecom Italia

Την αποχώρησή του από το δυναμικό της Telecom Italia ανακοίνωσε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος του ιταλικού τηλεπικοινωνιακού ομίλου. Όπως έγινε γνωστό, η παραίτηση ανακοινώθηκε μετά την απόφαση που έλαβε το διοικητικό συμβούλιο να του δοθεί αποζημίωση, ύψους 25 εκατ. ευρώ.

O Flavio Cattaneo, 54 ετών, είχε αναλάβει καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου πριν από 16 μήνες και όπως μεταδίδει το Bloomberg, αφήνει πλέον τη θέση του για μία από τις υψηλότερες αποζημιώσεις που έχουν καταβληθεί στην Ιταλία. Η «χρυσή αποζημίωση» του Cattaneo, πάντως, αντιμετωπίστηκε αρνητικά από το οικονομικό τμήμα της εταιρείας.

Με την απομάκρυνση του Cattaneo ανοίγει πλέον ο δρόμος για την Vivendi, βασικό μέτοχο της Telecom Italia, να επιλέξει τον επόμενο διευθύνοντα σύμβουλο που θα είναι και ο τέταρτος σε διάστημα μικρότερο των τεσσάρων ετών.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η αντίστροφη μέτρηση για την αποχώρηση του Cattaneo είχε αρχίσει από τις αρχές του έτους και κορυφώθηκε τον Ιούνιο, οπότε ο διευθύνων σύμβουλος αρνήθηκε ουσιαστικά να υπακούσει στις εντολές που προέρχονταν από το Παρίσι. Το γεγονός αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Vivendi, η οποία το τελευταίο διάστημα δεν έκρυβε τη δυσαρέσκειά της και για τη μείωση της μετοχή της Telecom Italia κατά 12% στη διάρκεια της θητείας του Cattaneo.

Μάλιστα, από τις αρχές Ιουλίου είχαν διαρρεύσει πληροφορίες που ήθελαν τον Cattaneo να διαπραγματεύεται την αποχώρησή του.