AIG: Διαχωρίζει τις μονάδες συντάξεων και ασφαλειών ζωής

AIG: Διαχωρίζει τις μονάδες συντάξεων και ασφαλειών ζωής

Η αμερικανικός ασφαλιστικός όμιλος AIG ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι το διοικητικό συμβούλιο ενέκρινε το σχέδιο διαχωρισμού των υπηρεσιών ασφάλισης ζωής και συνταξιοδοτικών προγραμμάτων από την υπόλοιπη εταιρεία, και διόρισε τον πρόεδρο Πίτερ Ζαφίνο στη θέση του διευθύνοντα συμβούλου, από το επόμενο έτος.

Οι μετοχές της AIG σημείωσαν άνοδο 8%.

Ο Ζαφίνο, 53 ετών, που διαδέχεται τον 73χρονο Μπράιαν Ντιπερό, θα αναλάβει καθήκοντα τον Μάρτιο, και θα είναι ο έβδομος CEO που αναλαμβάνει τα ηνία της εταιρείας από το 2005.

Ο ασφαλιστικός όμιλος, ανάμεσα στους 10 με τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία στις ΗΠΑ, δήλωσε ότι, πέρα από την ψηφοφορία του διοικητικού συμβουλίου για την ίδρυση δύο ανεξάρτητων εταιρειών, θα πρέπει τώρα να λάβει αποφάσεις για το πώς θα εκτελεστεί ο διαχωρισμός, που είναι πιθανό να χρειαστεί «περίπου δύο χρόνια» και να γίνει σταδιακά μέσω πώλησης μετοχών, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Οι λειτουργίες ασφαλειών ζωής και συνταξιοδοτικών προγραμμάτων αντιστοιχούν στο 34% των προσαρμοσμένων εσόδων ύψους 49 δις. δολαρίων που κατέγραψε η AIG το 2019.

Η AIG βρίσκεται εν μέσω αναδιάρθρωσης, την οποία ξεκίνησε ο Ντιπερό, που ανέλαβε το 2017, και ο Ζαφίνο θεωρείται ιδανικός για να εκτελέσει τους στόχους που έχουν τεθεί από τον προκάτοχό του, όπως επενδύσεις σε τεχνολογία, προσλήψεις εξειδικευμένων υπαλλήλων και περικοπές δαπανών.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία προσπαθεί να ορθοποδήσει από το 2008, όπου χρειάστηκε ένα πακέτο διάσωσης ύψους 182 δις. δολαρίων. Από τότε, η AIG έχει πουλήσει μεγάλα κομμάτια της προκειμένου να αποπληρώσει το χρέος.