Aggreko: Θετική για την προσφορά εξαγοράς της έναντι 2,32 δισ. στερλίνων

Aggreko: Θετική για την προσφορά εξαγοράς της έναντι 2,32 δισ. στερλίνων

Η εταιρεία εξοπλισμών Aggreko δήλωσε ότι υποστηρίζει την προσφορά εξαγοράς της έναντι 2,32 δισ. στερλίνων από τις επενδυτικές TDR Capital LLP και I Squared Capital.

«Το διοικητικό συμβούλιο της Aggreko πιστεύει ότι η προσφορά εξαγοράς αντιπροσωπεύει μια ελκυστική τιμή σε μετρητά που αναγνωρίζει δίκαια τις μελλοντικές προοπτικές της Aggreko», ανέφερε σε δήλωση ο πρόεδρος της εταιρείας, Κεν Χάννα.

Η Aggreko, η οποία έχει συμβόλαιο για την προμήθεια ηλεκτρικού εξοπλισμού για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, σχολίασε ότι η προσφορά για 880 πένες ανά μετοχή αντιστοιχεί σε premium 39% από την τιμή κλεισίματος της μετοχής της στις 4 Φεβρουαρίου, μία μια ημέρα πριν από την πρώτη αναφορά της προσφοράς.

Σημειώνεται ότι τα ετήσια έσοδα της εταιρείας μειώθηκαν κατά το ήμισυ το 2020 λόγω της πανδημίας, ενώ κατά το ίδιο έτος η αποτίμησή της μειώθηκε κατά 25%.

Υπό τους κανόνες εξαγοράς του Ηνωμένου Βασιλείου, οι TDR Capital LLP και I Squared Capital είχαν μέχρι και σήμερα για να ανακοινώσουν μία καθορισμένη προσφορά για την Aggreko.