Αδ. Γεωργιάδης: Εθνικός στόχος η αύξηση των επενδύσεων

Αδ. Γεωργιάδης: Εθνικός στόχος η αύξηση των επενδύσεων

 

Εθνικό στόχο χαρακτήρισε ο Άδωνις Γεωργιάδης την αύξηση των επενδύσεων στην Ελλάδα, αναφέροντας ότι ετοιμάζεται νομοσχέδιο, το οποίο είναι «εξαιρετικά φιλοεπενδυτικό». Παράλληλα, εξέφρασε την εκτίμηση ότι «η ταχύτητα με την οποία κινηθήκαμε τις πρώτες δύο εβδομάδες, έχει δώσει στην αγορά μια αισιοδοξία»,

Σε συνέντευξή που έδωσε στη Real News, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων τόνισε ότι «ένας νέος αέρας πνέει ως προς το επενδυτικό κλίμα» για να προσθέσει σχετικά με το Ελληνικό ότι εντός του 2019 θα έχει ολοκληρώσει το κράτος τις υποχρεώσεις του προς τη Lamda Development. Ο κ. Γεωργιάδης εμφανίστηκε βέβαιος ότι η έναρξη του έργου έως το τέλος του έτους «είναι εφικτός στόχος».

Με αφορμή την πρόθεση της κυβέρνησης για κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, ο κ. Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότι στην Ελλάδα δεν θα επιτρέπεται πια η βία. «Όποιος σηκώνει χέρι για να πετάξει μολότοφ, πέτρες, να κάνει κατάληψη, να σπάσει βιτρίνες και να κάψει αυτοκίνητα, τότε θα συλλαμβάνεται», τόνισε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης εκτίμησε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα επιστρέψει άμεσα στις κινητοποιήσεις στους δρόμους, διότι όπως εξήγησε, «οι άνθρωποι που κατεβαίνουν στις διαδηλώσεις δεν θα ήθελαν να δουν τον Τσίπρα, που είναι φίλος του Σόιμπλε και τους υπουργούς του, που πέρασαν τα μνημόνια και ξεκίνησαν τις κατασχέσεις».