Α. Γιάσσαρης (CFO ΕΛΤΟΝ): Ενδιαφέρον για εξαγορές – Ανάπτυξη στο σύνολο της χρήσης

Α. Γιάσσαρης (CFO ΕΛΤΟΝ): Ενδιαφέρον για εξαγορές – Ανάπτυξη στο σύνολο της χρήσης

Τα κέρδη στο εξάμηνο σημείωσαν αξιοσημείωτη αύξηση 53,11% στα 3,66 εκατ.ευρώ. Ο κύκλος εργασιών ενισχύθηκε 8,11% στα 70,74 εκατ. «Οι πωλήσεις σήμερα κινούνται ανοδικά, ακολουθώντας τις επιδόσεις του πρώτου εξαμήνου» δηλώνει στο Liberal Markets ο CFO  της ΕΛΤΟΝ Αντώνης Γιάσσαρης, ο οποίος συμπληρώνει πως «υπάρχει ενδιαφέρον για εξαγορές εταιρειών και ενίσχυσης της παρουσίας μας στο εξωτερικό».

Το μικτό περιθώριο κέρδους του ομίλου βρίσκεται στο 17,65% (έναντι 16,24% του α’ εξαμήνου του 2020) και της εταιρείας στο 17,07% , έναντι 15,49% του α’ εξαμήνου του 2020.

Τα EBITDA στο εξάμηνο έφτασαν τα 5,69 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση 22,43% και ως ποσοστό επί των πωλήσεων έχουν αυξηθεί στο 8,05% από 7,11% της αντίστοιχης περσινής περιόδου.  Με όπλο τη σημαντική ρευστότητα που διαθέτει ο όμιλος  (244% για τον όμιλο και 268% για την εταιρεία), η διοίκηση της εισηγμένης αναμένεται να κινηθεί σε δύο άξονες. Πρώτον, στην αναζήτηση ευκαιριών εξαγοράς μικρότερων εταιρειών. Δεύτερον, στην ενίσχυση της παρουσίας της στο εξωτερικό. Ειδικότερα, η εισηγμένη έχει παρουσία μέσω θυγατρικών της στην Τουρκία, στη Ρουμανία, στη Σερβία, στη Βουλγαρία και στην Ουκρανία, με την είσοδο σε νέες αγορές να εξετάζεται από τη διοίκηση. Νέα προϊόντα και νέες συμφωνίες με πελάτες θα κλείσουν έως το τέλος του έτους, ενώ σε επίπεδο εξαγορών εξετάζονται περιπτώσεις εταιρειών στα Βαλκάνια και την Κεντρική Ευρώπη.

Το guidance για το σύνολο του έτους είναι θετικό, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξει νέο κύμα κρουσμάτων κορονοϊού  και νέα προληπτικά μέτρα. Η διοίκηση αισιοδοξεί  καθώς διαθέτει σταθερές ταμειακές ροές και ρευστότητα, η οποία της δίνει τη δυνατότητα να ανταποκριθεί σε ενδεχόμενες νέες προκλήσεις που θα προκύψουν από την πανδημική κρίση.

Η ΕΛΤΟΝ διαθέτει σχέδια επιχειρησιακής συνέχειας και επαρκή παραγωγή ώστε να προμηθεύει τους πελάτες της. Ωστόσο, διεθνώς έχουν παρατηρηθεί ορισμένες αρρυθμίες στις εφοδιαστικές αλυσίδες. Οι διαταραχές αυτές έχουν επίπτωση και στην ίδια την εταιρεία. Τέτοιες πιθανές επιπτώσεις είναι  οι καθυστερήσεις στην εκτέλεση των εν εξελίξει έργων πληροφορικής και καθυστερήσεις στην εξέλιξη των επενδυτικών της πλάνων