Twitter: Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τα έσοδα και οι χρήστες

Twitter: Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τα έσοδα και οι χρήστες

Έσοδα που ξεπέρασαν εκτιμήσεις εμφάνισε η Twitter, με τη μετοχή της να καταγράφει άνοδο άνω του 6,5% προσυνεδριακά, ενώ έως τώρα φέτος έχει ενισχυθεί 33%. 

Η εταιρεία εμφάνισε καθαρά κέρδη 1,12 δισ. δολαρίων, ή 1,43 δολ. ανά μετοχή, από τα 100 εκατ. δολάρια, ή 13 σεντς ανά μετοχή την ίδια περίοδο πέρυσι. Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στα 5 σεντς, από τα 8, με τους αναλυτές σε δημοσκόπηση της FactSet να έχουν κάνει προβλέψεις για 18 σεντς. 

Τα έσοδα ενισχύθηκαν στα 841 εκατ. δολάρια από τα 711 εκατ. δολάρια, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις για 829 εκατ. δολάρια. Παράλληλα, τα διαφημιστικά έσοδα διαμορφώθηκαν στα 727 εκατ. δολάρια, αυξημένα κατά 21%, ή 23% σε σταθερές ισοτιμίες.

Σημειώνεται πως είναι η πρώτη χρήση όπου το Twitter εξαιρεί το μέγεθος των ενεργών χρηστών σε μηνιαία βάση από τα αποτελέσματά του, καθώς το τέταρτο τρίμηνο του 2018 ανακοίνωσε πως θα το αντικαταστήσει με το mDAUs (monetizable daily active users), το οποίο σύμφωνα με την εταιρεία αντανακλά καλύτερα το κοινό της. 

Οι mDAUs ανήλθαν στα 139 εκατ. χρήστες το δεύτερο τρίμηνο, σημειώνοντας αύξηση 14% σε ετήσια βάση.