Kατάστημα Νέας Γενιάς της Lidl στα Διαβατά Θεσσαλονίκης

Kατάστημα Νέας Γενιάς της Lidl στα Διαβατά Θεσσαλονίκης

Κατάστημα της Lidl θα εγκαινιαστεί στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, το οποίο θα βασίζεται σε ένα νέο concept αρχιτεκτονικής καταστημάτων στο οποίο προχωρά η Lidl Hellas το 2016. Το πρώτο εγκαινιάστηκε στις 7 Ιουλίου στην Αλικαρνασσό και το δεύτερο πρόκειται να εγκαινιαστεί στις 14 Ιουλίου στα Διαβατά Θεσσαλονίκης.  

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, πρόκειται για ένα νέο environmental branding concept, μια πιο ελκυστική και μοντέρνα αρχιτεκτονική, η οποία θα χαρίσει στους καταναλωτές μια ευχάριστη και άνετη εμπειρία αγορών.

«Ο νέος χρωματικός συνδυασμός του λευκού και του γκρι, συνοδευόμενος από ένα δρύινο χρώμα, αποτελεί τη βάση πάνω στην οποία εναλλάσσονται οι φωτογραφικές αποτυπώσεις προϊόντων, τα χειρόγραφα σχέδια και μηνύματα, οι τρισδιάστατοι τίτλοι κατηγοριοποίησης των προϊόντων και οι επιγραφές. Ένα σύστημα γραφικών περιμετρικά του καταστήματος διαχωρίζει με ρυθμικό και γεωμετρικό τρόπο τον χώρο αναπτύσσοντας ένα αφήγημα με πρωταγωνιστές τα ίδια τα προϊόντα που διατίθενται στο κατάστημα.

Η χρήση του LED φωτισμού σε όλο το κατάστημα οδηγεί σε σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας, ενώ η αποφυγή χρήσης βλαβερών για το περιβάλλον ψυκτικών υγρών και ο ολοένα αυξανόμενος εξοπλισμός των καταστημάτων με φωτοβολταϊκά επιβεβαιώνει την περιβαλλοντική μας ευσυνειδησία.

Ο χώρος πώλησης αναβαθμίζεται οπτικά, με στόχο την καλύτερη παρουσίαση της ποικιλίας και των προϊοντικών κατηγοριών. Η νέα φιλοσοφία καταστήματος περιλαμβάνει τη δημιουργία θεματικών ενοτήτων "corners", για ξεκάθαρη και οριοθετημένη παρουσίαση του μανάβικου, του φούρνου,  του κρεοπωλείου, του ιχθυοπωλείου, της κάβας και των καλλυντικών», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Συγχρόνως στο νέο τύπο καταστήματος διευρύνονται οι χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων, ενώ διατίθενται αποχωρητήρια για τους πελάτες και WC για τις μητέρες.

Την ημέρα των εγκαινίων του καταστήματος Διαβατών περιμένουν τους καταναλωτές πολλές εκπλήξεις και προσφορές, ενώ θα έχουν τη δυνατότητα να φωτογραφηθούν και να δοκιμάσουν ελληνικά προϊόντα.

Τέλος, ειδική ξενάγηση οργανώθηκε στα μέσα ενημέρωσης από τους εκπροσώπους της Lidl Hellas στις 11 Ιουλίου στο κατάστημα Διαβατών, για να τους παρουσιαστεί ο νέος τύπος καταστήματος.

Ο κ. Ιάκωβος Ανδρεανίδης, πρόεδρος διοίκησης της Lidl Hellas ανέφερε στο πλαίσιο της ξενάγησης μεταξύ άλλων: «Η συνολική δαπάνη κατασκευής των καταστημάτων νέας γενιάς φτάνει σχεδόν το 1/4 του συνόλου των ετήσιων επενδύσεων. Το κόστος κάθε καταστήματος νέας γενιάς ανέρχεται περίπου στα 4 εκατομμύρια ενώ το κόστος ενός συμβατικού καταστήματος στοίχιζε μόλις 1,5εκ ευρώ. Σημαντικό είναι επίσης το γεγονός ότι η νέα γενιά καταστημάτων πληροί όλες τις προδιαγραφές για την ενσωμάτωσή του σε αστικά κέντρα γενιάς».