H Fiat Chrysler απέσυρε την πρόταση συγχώνευσης με τη Renault

H Fiat Chrysler απέσυρε την πρόταση συγχώνευσης με τη Renault

Σε απόσυρση της πρότασης για συγχώνευση με τη Renault προχώρησε η Fiat Chrysler, καθώς το γαλλικό δημόσιο που είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της Renault δεν είχε εξασφαλίσει την υποστήριξη του άλλου μεγάλου μετόχου, της ιαπωνικής Nissan. Βουτιά 7% για τη μετοχή της Renault, πτώση 1,6% για τη Fiat.

Σύμφωνα με το BBC και άλλα διεθνή ΜΜΕ το γαλλικό δημόσιο που κατέχει το 15% της Renault ενημέρωσε τη Fiat ότι προϋπόθεση για να εγκρίνει την συγχώνευση των 40 δισ. δολαρίων είναι η συμφωνία της Νissan. Και αυτό γιατί η ιαπωνικλη εταιρεία κατέχει το 15% της Renault, ενώ και η Renault κατέχει το 43,4% της Nissan. Η συμμαχία των δύο αυτοκινητοβιομηχανιών μετρά αρκετές δεκαετίες ζωής.

Οι δύο εκπρόσωποι της Nissan στο Διοικητικό Συμβούλιο της Renault σχεδίαζαν να απέχουν από τη σχετική ψηφοφορία, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, δημιουργώντας αμφιβολίες για την δέσμευση της ιαπωνικής να διατηρήσει τη συμμαχία της με τη Renault εάν προχωρούσε η συμφωνία.

Η Fiat είχε δηλώσει ότι η πρότασή της προς τη Renault θα δημιουργούσε έναν παγκόσμιο ηγέτη που θα άλλαζε τις ισορροπίες στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Μετά τη δημοσιοποίηση της απόσυρσης της πρότασης της Fiat, η μετοχή της Renault υποχωρεί 7,05% στα 52,7 ευρώ ενώ της Fiat 1,71% στα 11,50 ευρώ.