Τετάρτη 7 Αυγούστου 2019, 13:35
Τελευταία ενημέρωση: 14:20

-A +A

Συνεχίζουμε τις γεωτρήσεις, θα φέρουμε κι άλλο πλοίο

Τετάρτη 7 Αυγούστου 2019, 13:35
Τελευταία ενημέρωση: 14:20
Συνεχίζουμε τις γεωτρήσεις, θα φέρουμε κι άλλο πλοίο
-A +A

Μέχρι το τέλος Αυγούστου θα ξεκινήσει δραστηριότητες εξερεύνησης και ένα δεύτερο σκάφος στα βορειοανατολικά της Κύπρου, λειτουργώντας επικουρικά, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Φατίχ Ντονμέζ, σχετικά με τις γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.

Τα τουρκικά γεωτρύπανα συνεχίζουν τις δραστηριότητές τους στην ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε ο Φατίχ Ντονμέζ μιλώντας σε δημοσιογράφους στο πλοίο Γιαβούζ, προσθέτοντας πως ένα δεύτερο σκάφος εξερεύνησης θα ξεκινήσει να εργάζεται στην περιοχή έως τα τέλη του Αυγούστου. Μια τουρκική φρεγάτα και ένα σκάφος του λιμενικού συνόδευαν το Γιαβούζ.

Ο Φ. Ντονμέζ επισκέφτηκε το γεωτρύπανο Γιαβούζ και ανακοίνωσε πως οι έρευνες έχουν φτάσει σε βάθος 1.710 μέτρων.

«Το Φατιχ συνεχίζει τη γεώτρηση στο οικόπεδο Finike-1 όπου η Τουρκία έχει άδεια. Το Γιαβούζ συνεχίζει τις δραστηριότητές του στην περιοχή Karpaz-1», δήλωσε. «Το πλοίο σεισμικής εξερεύνησης Oruc Reis θα συμμετάσχει στο έργο αυτό από τα τέλη Αυγούστου», πρόσθεσε ο Τούρκος υπουργός.

Οι επιχειρήσεις της Τουρκίας στην περιοχή έχουν προκαλέσει την αντίδραση των δυτικών συμμάχων της, συμπεριλαμβανομένης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ηνωμένων Πολιτειών.

 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα