Δείπνο Μακρόν - Μητσοτάκη στο Παρίσι, λίγες ώρες μετά το ταξίδι στην Αμερική

Δείπνο Μακρόν - Μητσοτάκη στο Παρίσι, λίγες ώρες μετά το ταξίδι στην Αμερική

Πρόκειται για μία κίνηση που θα έχει έντονο αποτύπωμα και ως προς την ουσία και ως προς την επικοινωνία. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή το βράδυ της Δευτέρας 27 Σεπτεμβρίου, λίγες μόλις ώρες μετά το τέλος της παρουσίας του στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα δειπνήσει με τον Εμμανουέλ Μακρόν στο Παρίσι.

Το δείπνο θα πραγματοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση της τελετής εγκαινίων της έκθεσης «Παρίσι-Αθήνα: Γέννηση της Σύγχρονης Ελλάδας» στο Μουσείο του Λούβρου. Η έκθεση διοργανώνεται με αφορμή τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και στοχεύει στην ανάδειξη των δεσμών που ενώνουν την Ελλάδα και τον ευρωπαϊκό πολιτισμό. 

Μερικές μέρες λοιπόν μετά  την έλευση του Γάλλου Προέδρου στην Αθήνα για τη Σύνοδο Κορυφής της EUMED, οι δύο άντρες θα τα πουν ξανά επιβεβαιώνοντας το άριστο επίπεδο διμερών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας Γαλλίας. Στο δείπνο αναμένεται να τεθεί μεταξύ άλλων η τουρκική προκλητικότητα και η στρατηγική έντασης που έχει αναπτύξει εκ νέου ο Ταγίπ Ερντογάν στο Αιγαίο, μετά από ένα διάστημα σχετικής νημενίας.

Μην ξεχνάμε ότι ο κ. Μακρόν έχει πρωτοστατήσει στη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού τείχους απέναντι στην τουρκική αδιαλλαξία , κάτι που έχει προκαλέσει την αντίδραση του Τούρκου Προέδρου, κάνοντας τον Γάλλο πρόεδρο το νούμερο ένα πολέμιο της τουρκικής  

Μακρόν Μητσοτάκης βρίσκονται από τον Αύγουστο του 2019  σε ανοιχτή γραμμή, καθώς μην ξεχνάμε ότι το πρώτο ταξίδι στην Ευρώπη με την ιδιότητα του πρωθυπουργού ο κ. Μητσοτάκης το έκανε στην Γαλλία. Μέχρι πάντως ο κ. Μητσοτάκης προσγειωθεί θα θελήσει να στείλει τα απαραίτητα μηνύματα προς την Άγκυρα από το βήμα της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ. Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα μιλήσει το μεσημέρι της Παρασκευής τοπική ώρα, σε μία τοποθέτηση την ώρα που η ένταση από πλευράς Τουρκίας περισσεύει.  

Οι  πληροφορίες θέλουν τον πρωθυπουργό να επιμένει στην ανάγκη σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή και ειδικότερα το ρόλο που επιτελεί προς αυτή την κατεύθυνση η Ελλάδα. Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης θα επισημάνει τον ρόλο που θα πρέπει να να παίξει η Ευρωπαϊκή Ένωση τόσο σε οικονομικό όσο και σε γεωπολιτικό επίπεδο.  Είναι σαφές ότι ο κ. Μητσοτάκης θα θελήσει να δώσει απαντήσεις σε όλα όσα ισχυρίζεται η τουρκική πλευρά από το πλέον επίσημο βήμα, αυτό του ΟΗΕ.