Χάρτες με την μισή Ελλάδα ανήκουσα στον «τουρκικό κόσμο» ανάρτησε ο Ακάρ;

Χάρτες με την μισή Ελλάδα ανήκουσα στον «τουρκικό κόσμο» ανάρτησε ο Ακάρ;

Του Νίκου Μελέτη

Απαράδεκτη ενέργεια και πρωτοφανή πρόκληση αποτελεί η προβολή στο Facebook  ανάρτησης σε προσωπικό όπως εμφανίζεται λογαριασμό του Τούρκου υπουργού άμυνας Χουλουσί Ακάρ( (με παραπομπή στην επίσημη ιστοσελίδα του τουρκικού υπουργείου Άμυνας) με αφορμή την συνάντηση  του «τουρκικού κόσμου» και των εκδηλώσεων με το Αζερμπαϊτζάν να αναρτήσει μια σειρά χάρτες που εμφανίζουν όχι μόνο την Κύπρο άλλα ελληνικά νησιά και την Θράκη  ενταγμένα στον «τουρκικό κόσμο».

Είναι  ενδεικτικό μάλιστα της θρασύτατης  ενέργειας του διαχειριστή του λογαριασμού ότι σε έναν χάρτη  που είναι  βαμμένα στο κόκκινο χρώμα όλη η ελληνική Μακεδονία (όπου η Θεσσαλονίκη αναφέρεται ως Selanik) και τα ελληνικά νησιά η Κύπρος, μέρος της Βουλγαρίας μεγάλο μέρος της Συρίας του Ιράκ και παραπέμπει έτσι στην Οθωμανική αυτοκρατορία, προσθέτει το εξής σχόλιο:

«Δεν έχουμε βλέψεις για το έδαφος κανενός. Θα πάρουμε πίσω μόνο ότι μας ανήκει»

ΑΚΑΡ - ΧΑΡΤΗΣ

Ανάρτηση που στέλνει το μήνυμα ότι η Τουρκία θα διεκδικήσει ότι της αναλογεί από την Οθωμανική κληρονομιά , εδάφη στα οποία στον χάρτη περιλαμβάνεται και η... μισή Ελλάδα!

Σε άλλον χάρτη που εμφανίζεται στον λογαριασμό του Χουλουσί Ακάρ αφού έχει προσθέσει και άλλα μηνύματα  ότι στην «κορυφή του τουρκικού κόσμου είναι  η Τουρκία το Αζερμπαϊτζάν, η Ουγγαρία, το Ναχιτσεβάν, το Ουζμπεκιστάν το Καζακστάν η Μογγολία, που θα αποτελέσουν τις «Ηνωμένες Πολιτείες» επισημαίνει με διθυραμβικά σχόλια ότι η ενότητα προχωρά και μετά το Αζερμπαϊτζάν θα είναι το Πακιστάν, η Ουγγαρία και έτσι θα γίνει η Τουρκική Ισλαμική Ένωση. Αυτό είναι το μεγάλο όραμα με το Θέλημα του Θεού».

ΑΚΑΡ - ΧΑΡΤΗΣ

Είναι  χαρακτηριστικό επίσης ότι στον έναν χάρτη έχει καλύψει την Ελληνική Θράκη με την σημαία του «Αυτόνομης Κυβέρνησης της Δυτικής Θράκης» σε μια κίνηση που αποτελεί ξεπέρασμα των κόκκινων γραμμών, καθώς δεν αφορά πια μια απλή ανάρτηση ενός από τους ακραίους της μειονότητας αλλά εμφανίζεται να προέρχεται από τον ίδιο τον υπουργό άμυνας της Τουρκίας.

ΑΚΑΡ - ΧΑΡΤΗΣ