Αύριο ή μέσα στην εβδομάδα οι νέες πινακίδες των Σκοπίων με το «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας»

Αύριο ή μέσα στην εβδομάδα οι νέες πινακίδες των Σκοπίων με το «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας»

Αύριο ή κάποια ημέρα μέσα στην εβδομάδα θα τοποθετηθούν οι νέες επίσημες πινακίδες στα Σκόπια που φέρουν το όνομα «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» παρά τις αρχικές πληροφορίες που ήθελαν την τοποθέτησή τους να γίνεται σήμερα.

Σήμερα, τις πρώτες πρωινές ώρες αφαιρέθηκαν τα γράμματα με τη σημερινή ονομασία της χώρας, «Δημοκρατία της Μακεδονίας», από το κτίριο της κυβέρνησης, στο κέντρο των Σκοπίων. Στη θέση τους θα τοποθετηθούν νέα γράμματα με την καινούρια ονομασία της χώρας «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» ίσως αύριο, στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του κτιρίου όπου στεγάζεται η κυβέρνηση, κατά την οποία θα τοποθετηθεί η σημαία του ΝΑΤΟ. Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Ζόραν Ζάεφ και σε αυτήν θα παραστούν εκπρόσωποι του επιτελείου του ΝΑΤΟ και πρέσβεις των κρατών -μελών της Συμμαχίας στα Σκόπια.

Όπως αναφέρουν ΜΜΕ των Σκοπίων οι πρώτες πινακίδες με το καινούριο όνομα της χώρας εικάζεται πως θα τοποθετηθούν στις συνορικές διελεύσεις της χώρας με την Ελλάδα, κατά πάσα πιθανότητα στη συνοριακή διάβαση της Γευγελής (Μπογκορόντιτσα), απέναντι από το τελωνείο των Ευζώνων.-

Μάλιστα ο Σκοπιανός δημοσιογράφος Βλάντιμιρ Πετρέσκι υποστήριξε νωρίτερα ότι η ανάρτηση των πινακίδων με το νέο όνομα της χώρας θα ξεκινούσε από σήμερα και μάλιστα από τα σύνορα με την Ελλάδα. Τελικά, με νεότερη δημοσίευσή του στο Twitter επανήλθε υποστηρίζοντας ότι η ανάρτηση των πινακίδων θα ξεκινήσει αύριο ή αργότερα μέσα στην εβδομάδα. 

Επιπλέον, σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται, σήμερα Δευτέρα θα αποσταλεί από την Αθήνα στα Σκόπια η ρηματική διακοίνωση που θα ενημερώνει πως ολοκληρώθηκε η διαδικασία τόσο της κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών, όσο και του πρωτοκόλλου ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ.