Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019, 22:09

-A +A

M. Τσαβούσογλου: «Ανοίγουμε προξενείο στην Αμμόχωστο»

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019, 22:09
M. Τσαβούσογλου: «Ανοίγουμε προξενείο στην Αμμόχωστο»
-A +A

Την ίδρυση "προξενείου" της Τουρκίας στην κατεχόμενη Αμμόχωστο ανακοίνωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κίνηση που έρχεται να προστεθεί στις συνεχιζόμενες παράνομες ενέργειες της Άγκυρας στην κυπριακή ΑΟΖ. Μάλιστα, ο Τούρκος ΥΠΕΞ ανέφερε ότι η χώρα του θα συνεχίσει τις δραστηριότητές της στην περιοχή, ακόμα και αν η Κύπρος έχει τη στήριξη της ΕΕ.

«Όποιος κι εάν σας στηρίζει, ΕΕ ή Ελλάδα, κανένας από αυτούς δεν θα εμποδίσει τη δραστηριότητά μας στην Ανατολική Μεσόγειο. Δεν θα τα καταφέρει. Αυτό που πρέπει να μάθετε είναι να μοιράζεστε», ανέφερε ο Μ. Τσαβούσογλου προς την Κυπριακή Δημοκρατία λίγο προτού συναντηθεί με τον τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών η Άγκυρα θα ανοίξει «προξενείο» στην κατεχόμενη Αμμόχωστο τη θέση του «προξένου» θα αναλάβει ο Τούρκος διπλωμάτης Κασίμ Κανμπάν.

«Θα ανοίξουμε το Γενικό Προξενείο μας στην Αμμόχωστο, που θα είναι η 243η αποστολή μας στον κόσμο», έγραψε στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας.

Η δήλωση έγινε στο πλαίσιο επίσκεψης του στο κατεχόμενο χωριό Γιαλούσα καθώς ο Μ. 00Τσαβούσογλου πραγματοποιεί παράνομη επίσκεψη στα κατεχόμενα. 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα